« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Ivica bolestan, ali će nastupiti na Sljemenu

Slalomska forma Ivice Kostelića raste iz utrke u utrku
Slalomska forma Ivice Kostelića raste iz utrke u utrku (afp)
Više o

Sljeme

Na Sljemenu je sve spremno za skijaški spektakl u petak i nedjelju. Prema riječima Rena Fleissa, staza je savršena i već sada spremna za slalomsku elitu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Čak se i vrijeme smilovalo organizatorima, u Zagrebu je (a pogotovo na Sljemenu) poprilično zahladnjelo i dodatno se stvrdnuo Crveni spust.

Nažalost, takve dobre vijesti ne stižu iz Innekremsa, tradicionalne baze za pripremu skijaške reprezentacije. Bolest je Ivicu Kostelića prikovala za krevet samo pet dana uoči Sljemena. Situacija nije bajna, ali ni alarmantna...

- Nastupit ću makar me ambulantnim kolima dovezli do cilja - duhovito je rekao Ivica Kostelić, koji je u fazi spuštanja tjelesne temperature...

- Napalo me baš u pogrešnom trenutku. Ali, nedjelja je još daleko, nema izgleda da me temperatura spriječi u nečem tako važnom. Pa ja ovu utrku čekam godinama, bolje rečeno - cijeli život! - zaključio je Ivica.

SVE SPREMNONa Sljemenu se radi 24 sata dnevno. Na održavanju staze radi oko 140 ljudi...Ništa bolja situacija nije ni kod ‘ljepšeg’ dijela reprezentacije: Nika Fleiss se bori s oslabljenim imunološkim sustavom, a Ana Jelušić s astmom.

- Problemi postoji, to nije upitno. Međutim, ovo je specifična situacija. Kada skijate na Sljemenu, zaboravite na sve probleme, idete do granice maksimuma. - kaže direktor reprezentacije Vedran Pavlek. 

Piše: METRO
13.02.2008. 00:42:32
Novi komentar
nužno
nužno