« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
NAJAVE

Ivan Vihor otvara ovogodišnje Natjecanje Papandopulo

Natjecanje Papandopulo postalo je najkvalitetnija hrvatska glazbena platforma na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja

Prošlogodišnji pobjednik otvara
Prošlogodišnji pobjednik otvara (Arhiva)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

natjecanje Papandopulo

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo službeno započinje u petak, 28. rujna, svečanim koncertom otvorenja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na koncertu će nastupiti mladi pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar, jedan od prošlogodišnjih pobjednika natjecanja. Koncert počinje u 20.00 sati, a ulaz je slobodan.

Koncertom jednog od najboljih mladih glazbenika Hrvatske započet će 7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Prošlogodišnji pobjednik Natjecanja Papandopulo u kategoriji klavir, koji je ujedno i laureat niza međunarodnih natjecanja, Ivan Vihor Krsnik Čohar  svečanim koncertom otvorit će ovogodišnje izdanje prestižnog glazbenog natjecanja.

U proteklih šest godina Natjecanje Papandopulo postalo je najkvalitetnija hrvatska glazbena platforma na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja i nastupe na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Na ovogodišnjem natjecanju mladi glazbenici predstavit će se u kategorijama gitara, violončelo i kontrabas.  

Ocjenjivački sudovi djeluju u sastavu - u kategoriji gitara predsjednik je Darko Petrinjak, a članovi  Maroje Brčić, Zoran Dukić, Goran Listeš i Istvan Römer. U kategoriji violončelo predsjednik je David Grigorian, a članovi Mihovil Karuza, Krešimir Lazar, Mario Ivelja i Andrej Petrač. U kategoriji kontrabas predsjednik je Mario Ivelja, a članovi Nikša Bobetko, Slobodan Gerić, Darko Petrinjak i Zoran Marković.

Prvonagrađeni će nastupiti na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a, koji će se održati 25. listopada 2018. godine u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir.

U sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Natjecanja Papandopulo održat će se okrugli stol na zanimljivu temu "Treba li povezati glazbena natjecanja koja se održavaju u Zagrebu i kako?" , a koncertom Nikola Šantek Jazz kvarteta predstavit će se i sljedeće natjecanje.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih hrvatskih mladih umjetnika.

26.09.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno