« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Učenje kroz igru

Istražujte Mars zajedno s NASA-om

Internet stranica "Be A Martian" dozvoljava korisnicima da igraju razne igre i istovremeno proučavaju tisuće slika Crvenog planeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Mars

,

NASA

,

internet stranica

Naime broj slika koje su svemirske letjelice poslale od 1960-tih toliko je narastao da ih znanstvenici ne mogu sami sve proučiti. Stoga Nasa smatra da bi angažiranje javnosti moglo pomoći boljem analiziranju, što bi eventualno dovelo do novih otkrića.

Igrači na stranici zarađuju bodove pomažući Nasa-i da ispita i organizira fotografije u potpuniju mapu planeta. U drugoj igri korisnici broje kratere kako bi pomogli znanstvenicima da shvate relativnu starost stijena na Marsovoj površini. Nasa smatra kako bi kombinacija stvarnih podataka i zabave također mogla inspirirati buduće naraštaje znanstvenika.

Microsoft je glavni suradnik što se tiče tehnologije koja pokreće novu Nasa-inu stranicu, koja je izgrađena na platformi Azure. ˝Ljepota ovog iskustva je, što ne da ljudima samo daje informacije o Marsu i Nasa-inim projektima tamo, već također angažira velike grupe pri pomaganju rješavanja pravih izazova koje kompjuteri ne mogu sami riješiti˝, dodaje Marc Mercuri iz Microsofta.

Ako želite sudjelovati, učiti, igrati se, te istraživati Mars, to možete učiniti ovdje.

19.11.2009. 12:08:47
Novi komentar
nužno
nužno