« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Istraga zbog mobitela u splitskom zatvoru

Istražuje se odgovornost nadležnih službenika zatvora

(Corbis)
Više o

mobitel u zatvoru

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je danas da su jučerašnjom pretragom ćelije za pritvorenike u splitskom Zatvoru pronađeni mobiteli i priopćilo da je u tijeku postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti službenika Zatvora za unošenje mobitela.

"Dana 22. lipnja 2009. godine u Zatvoru u Splitu ciljanom pretragom prostorija u kojima borave pritvorenici pronađeni su dva mobitela, jedan punjač za mobitel i 13 komada tableta - analgetici. Vlasništvo pronađenih predmeta koji su izuzeti nije točno utvrđeno, a u tijeku je i postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti službenika Zatvora u Splitu na okolnosti unosa mobitela te će se sukladno utvrđenom poduzeti odgovarajuće mjere. O svemu je obaviještena PU splitsko-dalmatinska radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti", navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo objavilo odgovarajući na upite iz tiska. U odgovoru novinarima dodaje se i kako u premetačini nisu pronađeni oružje ni manja količina droge.

Današnji tisak je objavio da su mobiteli, koje pritvorenici ne smiju imati, nađeni u ćeliji u kojoj je i Jakša Cvitanović Cvik, optužen za organiziranu preprodaju droge i pranje tako zarađenog novca, ali da je teško da će se utvrditi čiji su te da je navodno odgovornost za njihovo posjedovanje preuzeo jedan od Cvikovih cimera. Posjedovanje mobitela u zatvoru nije kazneno djelo nego podliježe stegovnoj odgovornosti, pišu današnje novine i ističu da je ozbiljnije pitanje šverca li netko od osoblja Zatvora zabranjene predmete za novac.

Izvor: Hina

24.06.2009. 10:36:26
Novi komentar
nužno
nužno