« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
TRADICIJA

Ispijanje kave - tradicija od koje se ne odustaje

Često se dešava da ujutro baš i nemamo dovoljno vremena za pripremu klasične kave i uživanje, pa se onda nekako žuri do najbližeg kafića po kavu za uz put... i nikako da dočekamo dobru kavu

Aparat za espresso kavu na kapsule
Aparat za espresso kavu na kapsule (Arhiva)
Više o

kava

,

tradicija

,

espresso

,

kapsule

Kava predstavlja obavezan znak za buđenje rano ujutro ili pauzu uslijed nekog obavljanja posla, a najčešće je znak za druženje s dragim osobama. Priprema kave je postalo jedna vrsta tradicije od koje se nikako ne odustaje, postalo je kult iskrenih ljubitelja koji su uvijek spremni za još jednu šalicu kave, iako i na brzaka.

Jutarnja rutina i buđenje uz kavu

Često se dešava da ujutro baš i nemamo dovoljno vremena za pripremu klasične kave i uživanje, pa se onda nekako žuri do najbližeg kafića po kavu za uz put i tako dani prolaze, a mi nikako da dočekamo vikend da bi uživali u toj prvoj jutarnjoj kavi.

To vrijeme koje se gubi u pripremi jutarnje kave jer ste morali ranije ustati, i vrijeme koje se dobije kada se sprema kava na ovaj način je upravo jedan od razloga zašto se mnogi okreću modernim aparatima za kavu. Aparat za espresso kavu na kapsule će vam pomoći da nadoknadite izgubljeno vrijeme i da vam ostane sasvim dovoljno vremena da možete uživati u svojoj prvoj jutarnjoj kavi.

Priprema kave kod kuće uz pomoć aparata za espresso kavu na kapsule

Današnje vrijeme nam ne dozvoljava da dovoljno uživamo u onome što volimo, pa tako ni u kavi, bez obzira da li je u pitanju prva jutarnja ili popodnevna kavica uz opušteno druženje s dragim osobama. Aparat za espresso kavu na kapsule je tu da bi nam pružio sve to, vrijeme za uživanje u svakom gutljaju kave bez pritiska da nam je ostalo taman toliko vremena da "srknemo na brzaka i da bježimo".

Tajna dobre kave nije samo u odabiru kave, već možda najbitniju ulogu igra i sam aparat za espresso kavu. Uz pomoć modernih aparata za espresso kavu na kapsule ne samo da je priprema postala jednostavna, nego se i kvaliteta ukusa same kave poboljšao, pa se od uvođenja modernih aparata za espresso kavu na kapsule pije mnogo kvalitetnija kava nego što je to ranije bio slučaj.

Ustvari, u zavisnosti od izbora kave koju želimo piti, zavisi i model samog aparata za espresso kavu na kapsule koji bi trebali da imamo u svojoj kuhinji. Za ljubitelje kave intenzivnijeg ukusa, pravi izbor bi bio aparat za espresso kavu s ugrađenim mlinom za kavu, dok za one koje vole da uživaju u šalici ukusnog kapučina, najbolji su oni aparati koji dolaze s dodacima za mlijeko.

Svakako je pravi izbor ako se kupi aparat koji sadrži sve to jer će te tako biti sigurni da će te vi i vaši gosti uživati u svakoj šalici kave.

Na današnjem tržištu postoji veliki izbor aparata za espresso kavu, s opcijom izbor različitih dodatak, u zavisnosti od toga kakvu kavu vi i vaši najmiliji volite. Također su tu i dodatne opcije za pripremu dvije šalice kave istovremeno. Sve su to dodaci na koje bi trebali obratiti pažnju prilikom opremanja novim aparatom za espresso kavu. Ali, sigurni smo da nećete pogriješiti za koji god se aparat odlučite, jer će vam on pružiti komfor prilikom pripreme kave u opuštenoj atmosferi vašeg doma, nadoknađujući izgubljeno vrijeme. Kad je šalica ukusnog espressa iz vašeg novog aparata spremna, uživanje može početi. 

24.03.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.03.2021. 11:04
    essspreso yesss
Novi komentar
nužno
nužno