« Putovanja
objavljeno prije 16 godina i 8 mjeseci
PREPORUKA

Iskoristite vikend za posjet Budimpešti

Cijena dvodnevnog putovanja u glavni grad Mađarske iznosi 650 kuna

Od 22. do 24. veljače možete razgledati brojne galerije, Kraljevsku palaču i mostove na Dunavu
Od 22. do 24. veljače možete razgledati brojne galerije, Kraljevsku palaču i mostove na Dunavu
Više o

Budimpešta

,

kraljevska palača

Posjetite Budimpeštu i uvjerite se da s pravom nosi nadimak Pariz istočne Europe. Otiđite u Nacionalnu galeriju u kojoj se nalazi impresivna zbirka umjetničkih djela, a razgledajte i Kraljevsku palaču sagrađenu u 13. stoljeću, katedralu sv. Matijaša, Citadelu, s koje se pruža pogled na Budim, stari i šarmanti dio grada.

Razgledajte i zgradu Parlamenta, i naravno, mostove na Dunavu. Želite li bolje upoznati pikantnu mađarsku kuhinju, preporučujemo posjet čardi, tipičnom nacionalnom restoranu, u kojem ćete probati hranu pripravljenu na tradicionalan mađarski način. Iako većina Hrvata već donekle poznaje mađarsku kuhinju, u čardi će imati priliku okusiti specijalitete u originalnoj izvedbi.

Šoping i kolačiO poznatoj budimpeštanskoj slastičarnici Gerbaud naveliko se priča, pa nakon šetnje po gradu svakako navratite onamo.
Za one željne šopinga preporučujemo posjet dućanima i trgovačkim centrima, a oni najpopularniji nalaze se u donjem gradu, između ulica Andrassy, Rakoczi i Vaci.

Budimpeštu posjetite u veljači. Putovanje traje od 22. do 24. veljače, cijena aranžmana iznosi 650 kuna po osobi, s polascima autobusa iz Zagreba, Varaždina i Čakovca.  

Piše: MEX
30.01.2008. 20:58:11
Novi komentar
nužno
nužno