« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
mašala

Irak će biti hit na turističkoj karti svijeta?

Irak se uspoređuje s Vijetnamom koji je nakon rata postao popularna destinacija, a reklama im nije potrebna jer svi za Irak već znaju

(MWN)
Više o

Babilon

,

Mosul

,

Ur

,

Irak turizam

,

Hasan Al-Fayadh

,

Humoud Al-Yaqoubi

,

Najaf

,

Karballah

Zaboravite na Irak kao ratnu zonu, već ga zamislite kao zemlju ribe na roštilju i povijesnih znamenitosti.

''Ne očekujemo prepune avione turista sljedeće godine. Ali sigurnosna situacija mnogo je bolja i već smo imali tri grupe turista iz Vijetnama i nekoliko grupa iz Rusije'', kaže Hasan Al-Fayadh, medijski direktor Turističke zajednice Iraka.

Al-Fayadh je nedavno s predsjednikom Turističke zajednice Humoudom Al-Yaqoubijem posjetio London sa zadaćom da turistima diljem svijeta promoviraju Irak kao idealnu turističku destinaciju.

2000. godine Irak je posjetilo gotovo 80 tisuća turista koji su donijeli zaradu od 13 milijuna dolara. ''Za sada računamo na religijski turizam u islamska svetišta Najaf i Karballah, ali uskoro ćemo se usredotočiti na biblijska mjesta poput Ura, Babilona i Mosula'', izjavio je za Metro Al-Fayadh.

Ur je rodno mjesto Abrahama, a Babilon je svima poznat po slavnoj starozavjetnoj kuli koja je trebala doseći nebo. U Mosulu se, pak, nalaze grobnice nekoliko starozavjetnih proroka.

Al-Fayadh kaže da bi Irak mogao postati novi Vijetnam:

''Prvo je bio ratna zona, ali sad je popularna turistička destinacija, posebno Amerikancima. Irak je već dobro poznat i ne trebamo ga dodatno oglašavati. Mislim da će se američki veterani vratiti i posjetiti nas nakon što SAD povuku svoje trupe iz zemlje 2011. godine.''

Ipak upozorava da još uvijek ne putujete u Irak samostalno.

Ako se jednog dana odlučite za posjet Iraku, probajte lokalno pivo, a od jela kušajte Masguf - ribu na roštilju, te janjetinu s rižom nazvanu Kosi.

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News
13.11.2009. 18:44:58
Novi komentar
nužno
nužno