« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
SAVJETI

iPhone - postavke koje trebate mijenjati

Uglavnom se odnose na produktivnost, mogu uštedjeti bateriju ili vam naprosto pomoći da upravo sebi prilagodite uređaj koji ipak svakodnevno koristite

Što bi bilo dobro promijeniti
Što bi bilo dobro promijeniti (Apple)
Više o

iPhone

,

postavke

,

promjena postavki

iPhone bi trebao biti savršen stroj, no neke postavke s kojim dolazi kupcu nisu baš najbolje za vas, pa je poznati portal CNet sastavio popis postavki za koje bi bilo dobro da ih svaki, osobito novi vlasnik iPhonea promijeni. 

Smanjite svjetlost - iako je upravo jačina svjetla na monitoru jedna od stvari koje najviše troške bateriju, pokušajte je prilagoditi odnosno smanjiti. Možete namjestiti i automatsku svjetlost, koja se prilagođava konkretnom trenutku.

Onemogućite "live" obavijesti maila - ako vam to nije od primarnog značenja za posao, i ne morate iste sekunde znati da ste dobili mail, to možete isključiti u postavkama. Odnosi se i na skoro sve druge aplikacije koje imate

Uključite "Ne ometaj" postavku - možda između ponoći i sedam ujutro zapravo ne želite čuti Messenger ili notifikacije s Twittera. U tom slučaju u Postavkama imate opciju da vas u određeno vrijeme u koje to ne želite, obavijesti ne ometaju. Tako ćete ih moći u miru pregledati kad želite, nakon što 'krenete u dan' ili se probudite

Uključite brojčani prikaz preostale baterije - iPhone vas uglavnom podsjeti kad imate oko 20 posto preostale baterije, no možete imati i brojku kraj baterije, pa znati u svakom trenutku kako stojite. Opcija je u, pogađate, Postavkama, opcija Baterija. Tamo imate i opciju Moda slabog napajanja, koje automatski sprječava određene aplikacije da vam šalju aplikacije.

Smanjite veličinu teksta - ako vam trebaju veća, ili želite manja slova, i to možete lako riješiti u "Display & Brightness" opciji.

Automatsko zaključavanje -  možete odabrati nakon koliko vremena nekorištenja mobitela će vam se uređaj automatski zaključati. Minuta je možda već dovoljna.

Više različitih prstiju vaših ruku za otključavanje - novi iPhone nude opciju otključavanja uređaja pomoću otiska prsta, i iako korisnici obično na početku namjeste palac dominantne ruke, ponekad vam je lakše koristiti i neki drugi. Možete imati više "otisaka - šifri"

Isključite dostupnost lokacije za aplikacije za koje vam to nije bitno - "Location Services" vam omogućuje da isključite svoju lokaciju za neke stvari za koje vam ne treba, poput aplikacija za praćenje nekih rezultata i slično.

Prilagodite si zaslon s notifikacijama - čim 'skliznete' prstom od gore prema dolje obično vidite aktualne notifikacije i obavijesti, no i taj dio možete srediti u postavkama na način na koji vam odgovara. Možda, primjerice, želite u to uključiti i vremensku prognozu, ili vas obavijesti iz nekih aplikacija ne zanimaju.

20.04.2016. 16:04:00
Novi komentar
nužno
nužno