« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
INFO

iPhone 2018 pogonit će A12 čip na 7nm procesu

Prema izvješćima tajvanskih medija, nova generacija iPhone pametnih telefona dobiva A12 Bionic čipset temeljen na 7nm procesu, a TSMC je ponovo dobio narudžbu za proizvodnju

Novi procesor za nove iPhone
Novi procesor za nove iPhone (Arhiva)
Više o

iPhone

,

iPhone 9

,

iPhone Xs

,

iPhone Xs Plus

Novi iPhone modeli (iPhone 9, iPhone Xs i iPhone Xs Plus) bit će prvi na svijetu koje će pogoniti ovaj procesor napravljen s 7nm FinFET tehnologijom.

Tvrtka TSMC je počela razvijati procesor prošle godine i sada je krenuo u masovnu proizvodnju. Koristi optičku litografiju nešto malo različitu od Samsungove EUV (Extreme Ultra-Violet).

Sukladno tome donosi povećanje brzine za 20 posto i smanjenje potrošnje energije za 40 posto u odnosu na aktualan A11 čip.

Novi mobilni procesor vjerojatno će biti jedini proizveden na 7 nm procesnoj tehnologiji ove godine, jer Qualcomm Snapdragon 855 i Samsung Exynos 9810, stižu iduće godine.

Podsjetimo, za nešto manje od pet mjeseci, Apple će lansirati tri nova iPhonea. Sva tri modela će imati podrška za ID za prepoznavanje lica,ali ne i 3D tehnologiju. iPhone Xs i iPhone Xs Plus će koristiti 5. 8 i 6. 5 Samsung OLED zaslone, imati podršku za dvije SIM kartice. 6,1 inčna low-cost verzija će nastaviti koristiti LCD.

Vjerujemo da će ovogodišnja nova generacija iPhonea donijeti još iznenađenja osim povećanja cijene za iPhone Xs Plus.

Piše: Sanja Ledinek
03.05.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno