« Knjiga
objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana
SAJMOVI

Interliber predstavlja preko 300 izlagača

Tijekom šest sajamskih dana Interliber će okupiti tristotinjak izlagača, s knjigama najrazličitijih žanrova i za sve uzraste, te brojim naslovima uspješnica i njihovih autora - izdvajamo Colleen Hoover - Sve tvoje savršeno Naklade Neptun

Interliber se održava po 41. put
Interliber se održava po 41. put (Arhiva)
Više o

Interliber 2018

,

izlagači

,

Naklada Neptun

Interliber otvara svoja vrata po 41. put ove godine, a svečano otvorenje ovogodišnjega međunarodnoga sajma knjiga i učila bit će u utorak, 13. studenoga u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu, najavila je na konferenciji za novinare direktorica Zagrebačkoga velesajma Dina Tomšić.

Programi Interlibera, istaknula je Dina Tomšić, održavat će se u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma, gdje će svoje knjige izlagati više od 300 izlagača.

Na sajmu sudjeluju izlagači iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rudije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Prateći program suorganizira Zajednica nakladnika i knjižara, rekao je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić istaknuvši kako je uvjeren da će u sljedećih nekoliko godina Interliber prerasti u vodeći sajam knjiga u ovom dijelu Europe.

Sajam knjiga Interliber već desetljećima služi kao platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najvažnije nakladnike i knjižare, a svake godine posjeti ga više od 100 tisuća posjetitelja.

Tijekom šest sajamskih dana Interliber će okupiti tristotinjak izlagača, s knjigama najrazličitijih žanrova i za sve uzraste, te brojim naslovima uspješnica i njihovih autora.

Interliber na jednom mjestu nudi bogatu ponudu stručne i poslovne literature, školskih knjiga i pomagala za izobrazbu.

Naklada Neptun predstaviti će svoje nove hitove, među kojima posebno izdvajamo novi naslov Colleen Hoover - Sve tvoje savršeno!

U suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i izlagačima, Interliber najavljuje i bogat popratni program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizova, glazbenih programa, kao i program stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, te okruglih stolova i panel rasprava.

O književnim temama raspravljat će se u "Premium programu" koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene.

U sklopu edukativno-zabavnih programa za djecu najavljeno je druženje sa znanstvenicima i zabava za najmlađe uz edukativne pokuse u školici "Znanstvenog kvarta", gdje će se učenici osnovnih i srednjih škola moći natjecati u kvizovima znanja HIGH FIVE, a bit će održano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Inteliber je uključen i u "Knjigodar", akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se preko natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i gradonačelnika Grada Zagreba.

Sajam traje do 18. studenoga, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

08.11.2018. 16:02:00
Novi komentar
nužno
nužno