« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
RECENZIJA

INmusic festival 2014 - prvi dan

Sjajan drugi dan, prvi nominalno, ponudio je prilično popunjene travnjake, sjajno odsvirane gigove nekih bandova i pomalo dosadne The Black Keys

Ne baš nabrijan drugi dan
Ne baš nabrijan drugi dan (Metro)
Više o

recenzija

,

The Black Keys

,

INmusic 2014

,

Wolfmother

,

Bombay Bicycle Club

,

Ljetno kino

Drugi, a službeno prvi dan INmusica počeo je sjajnim tulumom koji su napravili Flogging Molly, američki keltski punkeri koji su izazvali pravu ludnicu na stageu i u publici, a bogami i na šankovima koji su točili pivo u potocima. 

Nakon njih je na World Stageu tuareški gitarist Bombino napravio odličnu atmosferu pomiješavši afričku tradicionalnu glazbu i funky trance koji je baš legao onima kojima su Flogging Molly bili ipak malo previše veseli.

Hidden Stage ponudio je Žen, domaću žensku ekipu koja je razgalila publiku i pokazala da ima potencijala, iako su očito bile impresionirane punim šatorom i pozitivnim reakcijama publike.

Main Stage su nakon toga okupirali retro Australci iz Wolfmothera čija verzije psihodelije vidljivo jakog utjecaja Deep Purplea i Zeppelina nije baš razgalila publiku, uz nekoliko dobrih trenutaka, no dobar dio ekipe pobjegao je na Bombay Bicylce Club koji su stvorili bitno bolju atmosferu.

Sjajne projekcije na video zidu pojačane autoritativnom svirkom malo su zbunile publiku koja je možda očekivala i veći angažman benda i komunikaciju, no svejedno je bilo dovoljno ruku u zraku, pa čak i golih guzica na ramenima da bend može prepričavati prijateljima svoj uspješan nastup. 

Iščekivani The Black Keys dočekani su euforično, da bi tijekom nastupa atmosfera pala zbog novih stvari koje stari poklonici benda teško prihvaćaju. Tek nešto više od sat vremena svirke nije zadovoljilo publiku, koja je došla na svoje tek nakon petominutnog nagovaranja benda na bis, koji je potrajao još pola sata.

Ipak, uvjerljivo najbolji tulum večeri bio je na Balkan Stageu gdje je pred kraj nastupa Keysa stiglo veselo Ljetno kino. Tisuće koje su pokuljale prema izlazu ipak su se lagano osule i napunile prostor pred malim stageom i još dobar sat vremena pjevale domaće i strane hitove u lucidnoj obradi Maxa Juričića i njegove ekipe. 

Sve u svemu, dobar dan, iako lagano dosadnjikav, što zadnji dan sigurno neće biti, jer žestina Pixiesa i ludilo Ramba Amadeusa garantiraju furioznu završnicu festivala. 

Djelić atmosfere pogledajte u galeriji fotografija INmusic 2014 - prvi dan.

25.06.2014. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno