« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
PREDSTAVE

'Indefinite Frequency' otvara novu sezonu u ZPC-u

Novu kazališnu sezonu u Zagrebačkom plesnom centru otvorit će 11. rujna premijerna izvedba predstave 'Indefinite Frequency (Beskonačna frekvencija)'.

Indefinite Frequency
Indefinite Frequency (Arhiva)
Više o

nova predstava

,

ZPC

,

'Indefinite Frequency'

'Indefinite Frequency (Beskonačna frekvencija)' dinamičan je plesni koncert u izvedbi trojice plesača i četvorice udaraljkaša. Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije koje se neprestano mijenjaju, a među kojima plesači plove kroz dinamični spektar pokreta i stanja. Djelo je nastalo iz zanimanja autora za ulogu sjećanja u sadašnjem trenutku i bavi se sekundarnim efektom koji naizgled i beznačajna iskustva imaju na naš identitet.

Glazba, pokret i svjetlo spajaju se u bogatu tapiseriju teksture, vremena, prostora i arhitekture. Pitanja kvantne mehanike, polariteta i dualnosti prožimaju ovo djelo, a tijelo koje pleše postaje provodnik za ostvarenje i aktualizaciju nedokučivih vidova koji nas čine onime što jesmo.

Ovo je predstava o bezgraničnoj mreži povezanosti i konstelacija između plesača kao izvođača, i utjelovljuje i ilustrira polaritete igre i moći. Bubnjevi i ples povezani su kroz ljudsku povijest. Glazbene kompozicije koje odišu obrednim pulsom i raskošnom zvučnošću daju ovom djelu hipnotičku emocionalnu atmosferu.

Koreografi: Charlie Brittain & Milan Tomášik
Izvođači: Charlie Brittain (UK), Endi Schrotter (HR) & Milan Tomášik (SK/SLO)
Autori glazbe: Franci Krevh: Mozaiki 1; Ištvan Marta: Doll's House Story;
Elliot Cole: Postludes For Bowed Vibraphone; Franci Krevh: Mozaiki 2
Glazbenici: Slovenski tolkalni projekt (Matevž Bajde, Tomaž Lojen, Franci Krevh, Luka Jahn k.g.)
Oblikovatelj svjetla: Aljaž Zaletel
Producenti: Društvo Slovenski tolkalni projekt, KUD Cortesia
Koproducenti: Pan-Adria: Zavod EN-KNAP, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Kulturno umetniško društvo Moment, SNG Nova Gorica, Zagrebački plesni centar, a.ArtistiAssociati Soc. Coop. i Zagrebački plesni ansambl
 
Uz financijsku potporu Grada Ljubljane i Ministarstva kulture Republike Slovenije 

05.09.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno