« Seks
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SEKSOLOGIJA

Imate li seksi hod?

Velika zabluda o iskusnim ženama na visokim petama ukorijenila se u muška razmišljanja

Znate li hodati u visokim petama?
Više o

žene u modernom svijetu

,

muškarci i žene

,

seksi hod

,

ženstvenost

,

zavođenje muškaraca

,

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

seksologija

,

njihanje bokovima

Prema novim istraživanjima prema načinu na koji hodate može se zaključiti koliko lako doživljavate orgazam. Ne radi se o bilo kakvom hodu, ako ste se pitali zašto se za nekim ženama muškarci neodoljivo okreću stručnjaci daju odgovore. Žena koja hoda energično, ali glatko, odaje svoju vatrenost ispod plahta. 'S velikom se sigurnošću može definirati iskustvo u vaginalnom orgazmu prema elementima hoda kao što su energičnost, senzualnost, gipkost, opuštenost i napetost mišića'.

Interesantno, istraživanje su proveli belgijski znanstvenici s Katoličkog fakulteta Luvain i fakulteta West Scotland u Paisleyju. Studentice na kojima su provedena istraživanja prvo su ispunjavale anketni listić na kojemu su bila postavljana pitanja vezana uz seksualni život i njegovo bogatstvo. Kreirane su dvije skupine, u prvoj su bile studentice koje su navele kako često doživljavaju vaginalni orgazam, a u drugoj su bile one koje su izrazile kako ga doživljavaju vrlo rijetko ili gotovo nikada.

Iskustvo nije puko ljuljanje bokovima 

Znanstvenici su obje grupe ispitanica zamolili da prošeću misleći na ugodne i lijepe stvari, prvih 100 metara neka zamisle kako su na ugodnoj pješčanoj plaži, a sljedeći 100 metara neka zamisle mušku osobu koja im se sviđa. Seksolog je zatim kategorizirao djevojke bez prethodnog znanja o njihovim anketama i pogodio rezultate njihove ankete s točnošću od 80%, što je vrlo visok rezultat, pod uvjetom da su baš sve djevojke zaista iskreno odgovorile o svom intimnom životu.

Činjenica da naš hod otkriva mnogo o našoj praktičnoj seksualnosti postavlja pitanje možemo li zaista bilo što sakriti? No, tješe nas kako ipak samo ljuljanje bokovima ili napučene usnice nisu nikakav znak, a prave signale razumjet će samo stručno oko, a muškarci ih genetski detektiraju bez da su toga svjesni. 

Istraživač Stuart Brody kaže 'Žene koje često uživaju u orgazmu imaju opuštene zdjelične mišiće. Kao rezultat toga hod je prirodan i gladak, tijelo klizi i korak prati jednakost noge, zdjelice i kralježnice'.

Muškarci imaju genetski senzor 

Zanimljivo je pak da je seksualnost žena u visokim petama čisti mit. Naime, većina djevojaka koje su pripadale skupini seksualno aktivnih hodale su u niskim cipelama jer, kako kažu stručnjaci, 'visoke pete ometaju ravnotežu hoda' pa je ionako nemoguće točno pročitati hod. Da se žene skrivaju iza visokih peta u ovom je slučaju prilično točno. One koje svojim partnerima žele odaslati poruku, neka prošeću bose, a signali se navodno receptiraju urođenim evolucijskim senzorima.

Zabrinjavajuće za dečke je što neke djevojke prema tjelesnim pokretima imaju potencijala doživjeti orgazam, ali u anketi su priznale kako ga ne doživljavaju.  (metro-portal)

18.02.2012. 13:27:00
Novi komentar
nužno
nužno