« Biznis
objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana
ISTRAGA

Imaju li Facebook i Google monopol?

Odbor je zatražio dokumente, uključujući e-mailove i pravne podneske, od Amazona, Applea, Facebooka i Alphabeta, matične tvrtke Googlea

Monopolisti?
Monopolisti? (Arhiva)
Više o

Google

,

monopol

,

Facebook

,

istraga

Pravosudni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa zatražio je u petak dokumente od najvećih tehnoloških tvrtki u sklopu protumonopolske istrage.

Odbor je zatražio dokumente, uključujući e-mailove i pravne podneske, od Amazona, Applea, Facebooka i Alphabeta, matične tvrtke Googlea.

Savezni regulatori i državni odvjetnici u gotovo svim američkim saveznim državama u ovome trenutku također pokreću istrage protiv Facebooka i Googlea.

"Pravosudni odbor istražuje odnose između velikih tehnoloških tvrtki i tržišnog natjecanja", rekao je Doug Collins, vodeći republikanac u odboru.

"Šačica korporacija uzurpirala je pretjerano velik dio internetske trgovine i komunikacija", rekao je Jerry Nadler, predsjednik odbora.

"Sve je teže koristiti internet a da se ne ovisi o tim uslugama."

Zastupnici i izabrani dužnosnici i republikanaca i demokrata slažu se za sada u vezi tog pitanja koje sve više zabrinjava javnost. Najžešći kritičari nedavno su predložili razbijanje nekih od tih velikih tehnoloških tvrtki.

15.09.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno