« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SMOOTH JAZZ

Igor Geržina Sax Lounge Ensemble u Vip Clubu

Album Metropolis Igora Geržine postao je dio redovnog programa najvećih svjetskih smooth jazz radio postaja

Geržina jednom mjesečno u Vip Clubu
Geržina jednom mjesečno u Vip Clubu (Arhiva)
Više o

smooth jazz

,

Igor Geržina

,

Sax Lounge Ensemble

U vrhunskom ambijentu jednog od najbolje opremljenih klubova u Zagrebu, Vip clubu na Trgu bana Jelačića, IGOR GERŽINA SAX LOUNGE ENSEMBLE uživo će jednom mjesečno izvoditi glazbu koja je u posljednjih šest mjeseci osvojila eter američkih, europskih i australskih smooth jazz radio postaja. 

Album Metropolis Igora Geržine postao je dio redovnog programa najvećih svjetskih smooth jazz radio postaja poput Sky FM, Groove FM, Smooth Jazz Tampa Bay, SmoothJazz.com Global Radio, čemu svjedoče intervjui na američkim radio postajama i recenzije na svjetskim smooth jazz portalima poput Examiner-a, Smooth Jazz Therapy ili Smooth Jazz Ride:

'One of the best smooth jazz albums that you will buy in 2012!'
- Norman Lynch, Jazzmine Radio (UK)  & WINR Jazz Radio (US)

'Beautiful, love your sound!'
- Sandy Shore, SmoothJazz.com Global Radio (US)

'Igor Gerzina is not renowned for contemporary jazz, he is taking giant strides in changing all that. 'Metropolis' is already garnering airplay around the globe.'
- Denis Poole, Smooth Jazz Therapy

This CD is the one that stood out from all the rest!  ... almost every song 'moves' me!'
- Marissa Caliguire, MyCnotes.com

'Metropolis by I.Gerzina is world smooth jazz at its finest'
- Robert Cunningham, Examiner.com

'This entire album has bounce, attitude, drive, and muscle - very much the kind of smooth jazz that keeps devoted jazzers devoted.'
- Ronald Jackson, The Smooth Jazz Ride

Igor Geržina, saksofonist s dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni, dobitnik dva Porina, tri Statusa i drugih nagrada, započinje seriju od osam koncerata u Zagrebačkom Vip Clubu okružen izvrsnom originalnom ekipom glazbenika koji su sudjelovali u snimanju proslavljenog albuma Metropolis. Sa Geržinom na bini bit će redom glazbenici s pedigreom, sudionici TV emisija, članovi pratećih ansambala hvatskih vokalnih zvjezda, te krema hrvatskog jazza: klavijaturisti Maasej Kovačević i Goran Kovačić, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Zvonimir Bučević i bubnjar Marko Lazarić.

Album „Metropolis" uvrstio se među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni za 2012. godinu, a Igor Geržina svoju publiku u Zagrebu podsjetiti će zašto ga se navodi kao jednog od najpoznatijih saksofonista i glazbenika u Hrvatskoj.

Zagrebački nastupi koji se održavaju u sklopu koncertnog ciklusa „Live Smooth Jazz večeri uz IGOR GERŽINA SAX LOUNGE ENSEMBLE" bit će glazbena poslastica za sve ljubitelje smooth jazza, a što očekuje zagrebačku publiku najbolje je opisao jazz kritičar D. Hrvoj: Snimio je izvedbe jedanaest vlastitih skladbi koje se odlikuju lijepim, pijevnim temama, ritmom koji ljulja, opuštenim ugođajem i zanimljivim solima. Posebice su dojmljive improvizacije Igora Geržine čiji saksofon pjeva, ali ponekad i reži, umiljava se i svađa, nježan je i agresivan..."

Početak smooth jazz serijala je srijeda, 10. listopada, s početkom u 21h, a sve informacije možete saznati na službenim web stranicama www.vip-club.hr i www.igorgerzina.com . Također sve informacije vezane uz taj event možete pratiti i na Facebook stranicama Vip Cluba i Igor Geržina Sax Lounge Ensemble-a.

Cijena ulaznice je 30kn, a kupiti se može na dan koncerta na ulazu u Vip club.

Pred nama je jedan bogati koncertni ciklus kojeg ne smijete nikako propustiti ako ste u Zagrebu, jer očekuju vas glazbenici s pedigreom, glazba s potpisom, klub s ukusom i večer za opuštanje.

-------

Više informacija:

www.igorgerzina.com

www.vip-club.hr

04.10.2012. 17:16:09
Novi komentar
nužno
nužno