« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

Igor Geržina obradio pjesmu "Tebi pripadam" u čast Dinu Dvorniku

Naš najpoznatiji saksofonist Igor Geržina snimio je instrumentalnu obradu pjesme "Tebi pripadam" u čast jednom od najznačajnijih hrvatskih glazbenika, Dinu Dvorniku

Posveta velikom Dini Dvorniku
Posveta velikom Dini Dvorniku (Arhiva)
Više o

Dino Dvornik

,

Igor Geržina

Jedna od najvažnijih suradnji i vjerojatno prekretnica u karijeri Igora Geržine je suradnja s grupom Dino Dvornik & Songkillers koja je dugi niz godina dominirala na hrvatskoj koncertnoj sceni i ostavila neizbrisiv trag na hrvatskoj diskografskoj sceni. Tri godine intenzivnog druženja, koncertnih aktivnosti te mnogobrojnih studijskih sessiona ostavile su jak utjecaj na Geržinin autorski i izvođački izričaj. 

Osam studijskih pjesama na dva albuma koje je Geržina snimio s Dvornikom, među kojima su 'Peti element' i 'Žigolo' te suradnja s tada još nepoznatom Vandom Winter u pjesmi 'Kome pripadam', već tada pokazuju jaki identitet Geržininog zvuka saksofona kojeg prepoznajemo na mnogobrojnim studijskim i koncertnim izvedbama.

- Uvijek nepredvidiv, ali definitivno inspirativan, Dino je imao odličan 'nos' za glazbenike. Znao je dobro odabrati instrumentaliste te u studiju na svoj specifičan način, katkad mnogima čudan i nerazumljiv, izvući iz svakoga u studiju točno ono što je želio. Snimajući s Dinom, ponekad mi se dogodilo da slijedim njegove upute i uopće ne znam što sviram. Tek kasnije kad sam čuo završenu snimku, bilo mi je jasno što je bila njegova namjera - rekao je Geržina o svom iskustvu s Dinom.

03.07.2018. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno