« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Ida Blažičko: 'Vastness'

U nastavku drugog po redu ciklusa izložbi simboličnog naziva 'Umjetnost ispred Umjetničkog paviljona' publici će se predstaviti suvremena hrvatska umjetnica Ida Blažičko

Vastness
Vastness (Arhiva)
Više o

izložba

,

Ida Blažičko

,

Vastness

Nastavno na dosadašnje promišljanje i stvaranje autorice, ambijentalno-tekstilna skulptura u javnom prostoru  naziva Prostranstvo / Vastness obuhvatit će cijeli javni prostor ispred Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

Rad će transformirati prostor višedijelnim tekstilnim skulpturama monumentalnih dimenzija, nježno napetim u prostoru. Skulpture će se poput prirodne oaze organično nadovezati na Umjetnički paviljon, pritom stvarajući intimnu zonu - prostor kontemplacije.

Protežući se kroz živu jezgru javnog prostora, nježne i prozračne skulpture otporne na atmosferilije konstantno će se mijenjati potaknute vjetrom i svjetlosnim efektima. Na taj način stvorit će se različite zone, koje potiču na kretanje kroz prostor i omogućuju posjetiteljima istraživanje kiparskih formi. Jednostavne, čiste i prozračne skulpture predstavljaju kinetičke intervencije u prostoru i svojevrsni modulatori okoline u koju se smještaju. Ova umjetnička intervencija prodrijet će u samo tkivo grada i oživjeti gradski prostor.

Autorica Ciklusa je Jasminka Poklečki Stošić, a kustosica  izložbe je Aneta Barišić. 

24.07.2022. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno