« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nešto drukčije

Iberoamerički filmovi u kinu 'Tuškanac'

U zagrebačkom kinu 'Tuškanac' 2. studenoga počinje ciklus čileanskih, brazilskih, portugalskih i španjolskih filmova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

kino Tuškanac

,

zagreb-info

,

iberoamerički ciklus

,

filmovi

,

Dragan Rubeša

Čileanskim filmom "Zdravica" Shaia Agosina 2. studenoga u zagrebačkom kinu "Tuškanac" počinje Ciklus iberoameričkog filma, u sklopu kojeg će se do 12. studenoga prikazati osam novijih filmova iz Čilea, Brazila, Portugala i Španjolske.

Nakon filma "Zdravica", intimne priče o odnosu kćeri i oca, uslijedit će još jedan čileanski film, "Kralj budala", glumca, redatelja i scenarista Borisa Quercie, o dobrodušnom taksistu koji potrebe drugih uvijek stavlja ispred svojih.

Recentnu brazilsku kinematografiju predstavit će filmovi "Romansa" Guela Arraesa, ljubavna priča koja se istodobnoo događa na kazališnoj pozornici i u stvarnom životu, te "Vjenčanje Romea i Julije" Bruna Barreta, u kojoj glavni problem u ostvarivanju ljubavne veze između dvoje mladih nisu zavađene obitelji, već navijanje za suprotstavljene nogometne klubove.

Prikazat će se i portugalski film "Slatka mala" Joaoa Canija, priča o Mariji rastrganoj između oca koji ju je ostavio i majke koju ne voli, te kriminalistički film "Fado blues" Luisa Galvaoa Telesa, koji je imao veliki uspjeh kod publike.

Iz Španjolske dolazi višestruko nagrađivani "El Bola" Achera Manasa o 12-godišnjaku iz nesređene obitelji, te prvijenac redatelja Benita Zambrana, film "Sam" o mladoj ženi koja pokušava obnoviti svoj odnos s majkom.

U najavi ciklusa filmski kritičar Dragan Rubeša napomenuo je kako taj program združuje Europu i Južnu Ameriku, španjolski i portugalski jezik te je, za razliku od prethodnog iberoameričkog ciklusa u "Tuškancu" koji se bavio politikom, tematski posvećen romansama i sudbinama običnih ljudi. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 19:17:41
Novi komentar
nužno
nužno