« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
FRANCUSKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Iako nije seksi Hollande uvjerljivo vodi u anketama

Francois Hollande u anketama vodi sa šest posto prednost pred Nicholasom Sarkozyjem, no njegov seksipil loše kotira kod Francuza

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

izbori ankete

,

Francois Hollande

,

francuski predsjednički izbori

,

seksipil

Francuski socijalist Francois Hollande možda uvjerljivo vodi u anketama uoči predsjedničkih izbora, ali loše njegov seksepil loše kotira, ako je vjerovati anketi objavljenoj u ponedjeljak, javlja Hina.

Hollande pred sadašnjim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem vodi sa šest posto prednosti, a prvi je krug zbora zakazan za 22. travnja. vjeruje se da bi u drugome krugu Hollande mogao udvostručiti tu prednost.

No kad je anketar Harris ispitanike pitao koji je kandidat najviše seksi, Hollande je završio na posljednjem mjestu. Dobio je samo dva posto, a od žena samo jedan posto glasova.

Hollande je znatno smršavio i popravio imidž za predsjedničku kampanju ne bi li se riješio nadimka Flanby, po desertu od karamela, kako ga je 2003. nazvao kolega socijalist Arnaud Montebourg.

Sarkozy u toj anketi stoji nešto bolje, ukupno je dobio sedam posto glasova.

Nekadašnji premijer Dominique Villepin proglašen je najviše seksi kandidatom. Dobio je 22 posto glasova, ali kao kandidat za predsjednika dobiva samo dva posto.

Komunistička kandidatkinja Nathalie Arthaud u kategoriji seksepila dobiva devet psoto glasova, a desničarska čelnica Marine Le Pen ista je kao Sarkozy, sedam posto ispitanika prepoznaje njezin seksepil.

Anketa je provedena 9. i 10. veljače, na uzorku od 1029 ispitanika, a naručio ju je radio RTL.

14.02.2012. 07:31:26
Novi komentar
nužno
nužno