« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
Osoba godine je...

I ove se godine dodjeljuje Nagrada Grada Zagreba

Fotografija vijesti
Više o

nagrada grada zagreba

Do petka 22. veljače možete poslati prijedloge za dodjelu Nagrade Grada Zagreba. Odbor Gradske skupštine za javna priznanja još je 25. siječnja donio odluku o raspisivanju javnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu te nagrade.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac istaknula je da se Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje građanima Zagreba i drugim osobama koje rade na području grada, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Zagrebu.

“Nadam se da će ove godine za Nagradu biti kandidirano više mladih ljudi.”

Tatjana Holjevac
predsjednica Gradske skupštine
Holjevac je podsjetila da su u 2006. godini dobili 117 prijedloga, a u 2007. godini 89 prijedloga. Petnaest Nagrada Grada Zagreba dodijelit će se na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, a za osobe ona je u visini od 50 tisuća kuna dok institucije dobiju plaketu.

Što se tiče Nagrade Zagrepčanka godine, Holjevac je rekla da Skupština još nije potvrdila prijedlog Odbora, a zasad su predložene Slavica Jakobović Fribec, Neva Toelle, i producentica programa u Koncertnoj direkciji Zagreb Gabrijela Krmpotić. (METRO)

19.02.2008. 22:27:03
Novi komentar
nužno
nužno