objavljeno 19.02.2008. 22:27:03
Osoba godine je...

I ove se godine dodjeljuje Nagrada Grada Zagreba

Fotografija vijesti

Do petka 22. veljače možete poslati prijedloge za dodjelu Nagrade Grada Zagreba. Odbor Gradske skupštine za javna priznanja još je 25. siječnja donio odluku o raspisivanju javnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu te nagrade.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac istaknula je da se Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje građanima Zagreba i drugim osobama koje rade na području grada, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Zagrebu.

“Nadam se da će ove godine za Nagradu biti kandidirano više mladih ljudi.”

Tatjana Holjevac
predsjednica Gradske skupštine
Holjevac je podsjetila da su u 2006. godini dobili 117 prijedloga, a u 2007. godini 89 prijedloga. Petnaest Nagrada Grada Zagreba dodijelit će se na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, a za osobe ona je u visini od 50 tisuća kuna dok institucije dobiju plaketu.

Što se tiče Nagrade Zagrepčanka godine, Holjevac je rekla da Skupština još nije potvrdila prijedlog Odbora, a zasad su predložene Slavica Jakobović Fribec, Neva Toelle, i producentica programa u Koncertnoj direkciji Zagreb Gabrijela Krmpotić. (METRO)

19.02.2008. 22:27:03
http://m.metro-portal.hr/i-ove-se-godine-dodjeljuje-nagrada-grada-zagreba/3229/