« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
NAJAVA

Humanitarni koncert za Zakladu Ana Rukavina

Dvije udruge mladih grada Splita 27. kolovoza organiziraju koncert pod nazivom 'Kad se mlade ruke slože, Split sve može'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Baranić/CROPIX)
Više o

Split

,

Zaklada Ana Rukavina

,

Kad se male ruke slože Split sve može

,

Europski parlament mladih grada Splita

,

Udruga srednjoškolaca grada Splita

Veliki humanitarni koncert čiji su prihodi, uz one od poziva na broj 060 9005, namijenjeni Zakladi Ane Rukavine, održat će se 27. kolovoza na Prokurativama u Splitupod nazivom 'Kad se mlade ruke slože, Split sve može'. Organizatori koncerta su Udruga srednjoškolaca grada Splita i Europski parlament mladih grada Splita.

Akcija počinje 22. kolovoza i trajat će šest dana, a održavat će se na Rivi, u Marmontovoj ulici i na Prokurativama. Dan prije koncerta, 26. kolovoza, uzimat će se uzorci krvi za tipizaciju tkiva. Akciju su poduprle javne osobe grada, a na Prokurativama će među mnogim izvođačima pjevati Luka Nižetić, Antonija Šola, Joško Čagalj - Jole, Đani Stipaničev, Alka Vuica, Ivo Gamulin Gianni, Dado Topić, Zorica Kondža, Feminem i Hari Rončević.

Član izvršnog odbora te zaklade i producent akcije Karlo Matić zahvalio je splitskim srednjoškolcima i studentima na akciji ističući kako je to odlična ideja i dobar poticaj. Rekao je kako u registru darivatelja koštane srži trenutačno ima 32.656 dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica i koštane srži. Spomenuo je i 13 akcija na hrvatskim fakultetima, gdje se 1.605 studenata upisalo u registar.

"Ovi mladi ljudi u Splitu su zaista napravili veliku stvar. Digli su cijelu županiju na noge i napravili ovo što imamo danas. Čeka nas akcija i koncert na kojem će nastupiti 25 izvođača", rekao je Matić. Predsjednik Udruge srednjoškolaca grada Splita Ivan Ruščić, rekao je kako bi željeli da ta akcija postane tradicionalna, pri čemu je dodao kako vjeruje da će se davanjem uzoraka krvi za tipizaciju odazvati velik broj mladih.

Izvor: Hina

03.08.2009. 14:26:50
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    GKM Split
    25.09.2010. 23:41
    2. LISTOPADA STARTAJU DRAMSKA STUDIJA ZA DJECU I MLADEŽ U GRADSKOM KAZALIŠTU MLADIH SPLIT
    Detaljan raspored početnih termina Dramskih studija za djecu i mladež po dobnim skupinama pogledajte na www.gkm.hr
    DOBRODOŠLI !
Novi komentar
nužno
nužno