« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Podivljali navijači

Huligani ponovno osramotili engleski nogomet

POGLEDAJTE VIDEO - Na utakmici londonskog derbija došlo je do divljačkog okršaja dvije skupine huligana u maniri neslavnih vremena navijačkih izgreda u Engleskoj.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

huligani

,

navijački sukob

,

engleski huligani

Već za vrijeme trajanja utakmice Carling kupa između West Hama i Millwalla pojedinci su uletavanjem u teren i napadima na igrače nekoliko puta prekinuli sportsko nadmetanje.

Pojačanim osiguranjem i brojnim intervencijama redara, utakmica je završila u manje-više pomirljivom tonu pobjedom West Hama 3:1 nakon produžetaka.

Do potpunog kaosa došlo je po završetku utakmice kada su se navijačke skupine sukobile izvan stadiona. Pored grupnih tučnjava, huligani su se međusobno gađali kamenjem, bocama i pikado strelicama. Oko 1000 policajaca nemoćno je promatralo razuzdan okršaj u kojem je pukom srećom ozbiljnije stradalo samo dvoje ljudi.

"Nisam još nikada vidio tako nešto. Izgledalo je kao da smo u ratu. Životinjiski su krenuli jedni na druge", ispričao je je stanar obližnje zgrade.

Konačan epilog izgreda i posljedice za sudionike još nisu poznate. Policija je u priopćenju navela da se radilo o prethodno isplaniranom okršaju te da je uhićeno mnogo osoba.

Suparništvo ovih dvaju klubova poznato je kao jedno od najžešćih u engleskom nogometu, a huliganske skupine oba navijačka tabora u prošlosti su već izazvale brojne nerede.

26.08.2009. 11:50:06
Novi komentar
nužno
nužno