« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
trener bez licence

Ante Miše ostao bez posla jer nema licencu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

Olimpija

,

Ante Miše

,

trener Hajduka

,

europska trenerska licenca

,

UEFA pro

Iako je bio u ozbiljnim kombinacijama da preuzme treniranje ljubljanske Olimpije bivši trener splitskog Hajduka Ante Miše neće trenirati najtrofejniji slovenski nogometni klub, a razlog je što nema europsku trenersku licencu, tvrde slovenski mediji u srijedu.

"Miše ima samo nacionalnu hrvatsku licencu, a to za Olimpiju nije dosta, morao bi imati licencu UEFA Pro", rekao je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" sportski direktor Olimpije Simon Sešlar.

Dodao je da s Mišom ipak nastavljaju kontakte, pa je moguće da im pomaže u nekoj drugoj funkciji, ali da će položaj vršitelja dužnosti trenera i dalje zadržati Safet Hadžič koji je s Olimpijom u zadnjih nekoliko kola imao uspjeha, nakon što je klub napustio trener Brane Oblak, nekadašnji igrač Hajduka, Bayerna i drugih klubova.

Olimpija je najstariji slovenski nogometni klub, osnovana 1911. godine po imenom Ilirija. Nakon što joj je poslije osamostaljenja Slovenije titulu najtrofejnijeg slovenskog kluba oduzeo nogometni klub Maribor, Olimpija je niz godina bila u financijskim i stručnim problemima, a prije četiri godine je bankrotirala, pa se morala iz pete uspinjati u prvu ligu. Ove godine reflektira čak i na osvajanje prvenstva.

Izvor: Hina

26.08.2009. 18:24:27
Novi komentar
nužno
nužno