« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
COOL

Huawei otvorio 5G laboratorij za pametne rudnike

Huawei nastavlja razvijati i implementirati pametna 5G rješenja za čitav niz industrija, a kompanijska 5G rješenja se već koriste u automobilskoj industriji u Njemačkoj

Huawei ide dalje...
Huawei ide dalje... (Arhiva)
Više o

Huawei

,

5G

,

pametni rudnici

Huawei je otvorio Inteligentni rudarski inovacijski laboratorij u Shanxiju kojem je cilj implementacijom pametnih rješenja baziranih na 5G tehnologiji u potpunosti automatizirati i modernizirati rudarsku industriju.

U novom laboratoriju radi 220 stručnjaka, od čega je njih 53 iz Huaweija. Koliko je taj događaj važan za Huawei najbolje ilustrira dolazak čelnog čovjeka kompanije, Rena Zhengfeija, na otvaranje laboratorija.

"Prethodna generacija komunikacijske tehnologije imala je za cilj povezati brojna kućanstva i nekoliko milijardi ljudi. No, u 5G eri, naš osnovni cilj je povezivati gospodarstvo. Ima mnogo industrija o kojima kao kompanija ne znamo mnogo, poput zračnih luka, morskih luka, rudarstva, čeličana, automobilske i zrakoplovne industrije. Zbog toga sa svima razvijamo zajedničke inovacijske laboratorije i na taj način učimo o njihovim potrebama. Luka Ningbo, zračne luke u Shenzhenu i Dubaiju, kao i automobilska industrija u Njemačkoj, već koriste naša 5G rješenja. Sve više korisnika nam daje povjerenje", izjavio je Zhengfei.

Huawei očekuje da će implementacijom njihovih 5G rješenja i usvajanjem potpuno mehaniziranih i inteligentnih rudarskih scenarija smanjiti broj zaposlenih u rudnicima za 60%, a broj radnika koji se spuštaju u rudarske jame u svakoj smjeni za 10% do 20%. Uz povećanje efikasnosti, Huawei će implementacijom tehnologije povećati i sigurnost radnika. Najbolji primjer je nadogradnja na uređaje za sprečavanje eksplozija plina u rudnicima, kojima ugradnjom Huaweijeve bežične tehnologije više neće trebati kabeli, zbog čega će se ugrađivati brže i jeftinije i biti još pouzdaniji.

Kina ima oko 5.300 rudnika ugljena i 2.700 rudnika rude pa su takva rješenja od velike važnosti za Kinu, no u Huaweiju se nadaju da će potražnja za njihovim pametnim rješenjima koje će implementirati u kineske rudnike postojati i izvan Kine. Automatizirano rudarstvo moglo bi biti od velikog značaja za cijeli svijet, a posebice za arktičke regije u Kanadi i Rusiji.

Zhengfei je na otvaranju novog inovacijskog laboratorija govorio i o uspješnoj implementaciji svojih rješenja u drugim industrijama. Huaweijevo rješenje za zračne luke smanjuje vrijeme potrebno za realociranje mostova koje povezuju terminale i zrakoplove s nekoliko sati na tek nekoliko sekundi. Kompanija je u čeličanu Hunan Valin Xiangtan Iron & Steel Plant implementirala AR i VR tehnologiju i na taj način uspješno smanjila vrijeme potrebno za ručne opreacije u proizvodnom krugu, čime su postignute uštede i povećana sigurnost.

"Kako čovječanstvo neprestano napreduje, niti jedna tvrtka ne može sama razvijati globaliziranu industriju. To zahtijeva usklađene napore širom svijeta", rekao je Zhengfei i nadodao kako je Huawei spreman prenijeti sve svoje 5G tehnologije, a ne samo licencirati proizvodnju drugima.

12.02.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno