« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DEPOLITIZACIJA

HSLS protiv poskupljenja električne energije

HSLS se protivi da isključivo građani snose trošak povećanja cijene energije zbog lošeg vođenja HEP-a od strane Uprave i Nadzornog odbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix)
Više o

HSLS

,

HEP

,

električna energija

,

struja poskupljenje

Iz Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) danas su poručili kako su protiv poskupljenja cijene električne energije dok se ne utvrde činjenice vezane uz upravljanje u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) kao i način na koji su se trošila namjenska sredstva za obnovljive izvore energije te sklapali ugovori o kupnji električne energije.

HSLS se u priopćenju protivi da isključivo građani snose trošak povećanja cijene energije zbog, kako ocjenjuju u priopćenju, lošeg vođenja tvrtke od strane Uprave i Nadzornog odbora HEP-a i traže hitnu depolitizaciju upravljanja tom tvrtkom.

"HSLS shvaća realitet dovođenja cijena električne energije na ekonomski nivo, ali isključivo kao rezultat potrebnih ulaganja u sustav, a ne kao posljedicu lošeg vođenja kompanije", priopćuju iz te stranke.

Također, traže uspostavu otvorenog tržišta energije i pravilno i efikasno poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 13:02:30
Novi komentar
nužno
nužno