« Film
objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana
FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Portorožu

U natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet hrvatske manjinske koprodukcije

Filmova kao u priči
Filmova kao u priči (Arhiva)
Više o

hrvatski filmovi

,

Festival slovenskog filma

Na ovogodišnjem Festivalu slovenskog filma, koji traje od 17. do 22. rujna u Portorožu, u natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet hrvatske manjinske koprodukcije.

U službenom natjecanju kratkometražnih filmova, svoju će premijeru na Festivalu slovenskog filma imati hrvatska manjinska koprodukcija "Raj" Sonje Prosenc i Mitje Ličena, a u istoj sekciji prikazuje se i "Potop" Kristijana Krajnčana, također hrvatska manjinska koprodukcija.

Konkurencija dugometražnog filma uvrstila je i hrvatske manjinske koprodukcije "Korporacija" Mateja Nahtigala te "Svi protiv svih Andreja Košaka".

U sekciji namijenjenoj manjinskim slovenskim koprodukcijama prikazuju se hrvatski dugometražni filmovi, igrani "Moj dida je pao s Marsa" Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića i igrano-dokumentarni "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević te hrvatske dugometražne igrane manjinske koprodukcije "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" Teone Strugar Mitevske, "Sin" Ines Tanović, "Šavovi" Miroslava Terzića, dokumentarni "Najljepša zemlja na svijetu" Želimira Žilnika te kratkometražni igrani "Scout" Alexa Cvetkova.

Festival slovenskog filma, najznačajniji filmski festival u Sloveniji, tijekom pet dana trajanja u rujnu u Portorožu prikazuje dugometražne i kratkometražne igrane te dokumentarne i animirane filmove snimljene u Sloveniji u proteklih godinu dana.

Najboljim ostvarenjima dodjeljuje se nagrada 'Vesna', a svečanu dodjelu uživo prenosi RTV Slovenija. Nagrađeni filmovi će se od 24. do 28. rujna prikazivati u ljubljanskom Kinu Komuna, najavljeno je iz Hrvatskog audiovizualnog centra.

18.09.2019. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno