« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Hrvatska superkombinacija

Ivica Kostelić drugi, a Natko Zrnčić-Dim treći u francuskom Val d’Isereu

Fotografija vijesti
Više o

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u superkombinaciji u Val d’Isereu ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog skijanja. Po prvi put hrvatsko skijanje ima dva predstavnika na pobjedničkom postolju u utrci Svjetskog kupa - Ivica je završio drugi, a Natko treći. Ispred njih je bio samo nezaustavljivi Bode Miller.

Nadali smo se da će taj dan jedanput doći, ali realno, nade smo polagali u žensko skijanje. Međutim, Zrnčić-Dim je ove sezone stasao, redovito je počeo skupljati bodove i bilo je samo pitanje kada će doći do eksplozije. Došla je prije nego što se bilo tko nadao. Nakon osmog mjesta u spustu, Natko je potvrdio da zna odlično skijati i slalom. Ostavio je iza sebe imena kao što su Raich, Schönfelder, Fill...

Ivičine sjajne predstave, s druge strane, više nisu senzacija. U Francuskoj s trećim uzastopnim postoljem u superkombinaciji, Kostelić je došao do drugog mjesta ukupnog poretka te zahtjevne discipline.

Ivica strmi i zavojiti spust nije odradio kako zna. Napravio je previše pogrešaka i završio na 12. mjestu sa zaostatkom većim od dvije sekunde za Bodeom Millerom. Međutim, slalom je potvrdio da je Kostelić u onoj staroj formi i da se vrlo brzo može očekivati eksplozija i u toj disciplini. Možda već i na Svjestkom prvenstvu.

- Bio sam pobjednik na osam utrka, bio sam svjetski slalomski prvak i ukupni pobjednik u toj disciplini u Svjetskom kupu, ali ovo drugo mjesto nešto je posebno. Posebno i zbog toga što je odmah do mene naš Natko koji se muvao oko naših skijaških ekipa kad je bio visok jedan metar. Danas je treći u Svjetskom kupu - rekao je Ivica koji se veselio Natkovom trećem mjestu više nego on sam. I Ante Kostelić je bio sretan. I ponosan.

Na svoj osebujan način samo je rekao da ovaj rezultat u Val d’Isereu nije uspjeh nego - incident!

Nije ni daleko od istine. Hrvatska, iako bez staza za spust, postala je velesila u najtežoj disciplini u kojoj prolaze samo najsvestraniji skijaši.

Iza nas su ostali Austrijanci, Talijani i Švicarci. Rezultat za povijest! 

Rezultati i redoslijedRezultati superkombinacije: 1. Bode Miller (SAD) 2:18,45, 2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 2:18,83, 3. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV) 2:19,44, 4. Rainer Schönfelder (AUT) 2:19,54, 5. Aleš Gorza (SLO) 2:19,63, 6. Benjamin Raich (AUT) 2:19,74...
Konačan poredak: 1. Bode Miller (USA) 410, 2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 256, 3. Daniel Albrecht (ŠVI) 245 4. Jean-Baptiste Grange (FRA) 220, 5. Rainer Schönfelder (AUT) 206...

Piše: VM
03.02.2008. 23:45:00
Novi komentar
nužno
nužno