« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
rukomet

Hrvatska potukla Sloveniju

Posljednja pripremna utakmica za Svjetsko prvenstvo odigrana u Spaladium Areni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

svjetsko prvenstvo u rukometu

,

Hrvatska Slovenija rukomet

,

Spaladium Arena

,

hrvatska rukomentna reprezentacija

U posljednjem pripremnom susretu uoči početka Svjetskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija je u splitskoj Spaladium Areni pred 12.000 gledatelja pobijedila Sloveniju 34:32 (18:13).

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Igor Vori sa šest, te Blaženko Lacković i Ivan Ćupić sa po pet pogodaka, dok je Sloveniju predvodio Dragan Gajić sa 8 pogodaka.

Bila je to šesta hrvatska pripremna utakmica i peta pobjeda. Odabranici Line Červara na nedavnom turniru u Grazu pobijedili su Egipat i Austriju, te izgubili od Danske, a potom su u Zagrebu i Osijeku pobijedili Rusiju.

Svjetsko rukometno prvenstvo počinje 16. siječnja u Splitu utakmicom Hrvatska - Južna Koreja.

HRVATSKA - SLOVENIJA 34:32

SPLIT. Dvorana Spaladium Arena - 12.000 gledatelja. Suci: Gubica i Milošević (Hrvatska)

HRVATSKA: Alilović, Losert, Pešić - Šprem 1, Vori 6, Zrnić 2 (1), Metličić 1, Balić 2, Lacković 5, Ćupić 5 (4), Ninčević, Anušić, Špoljarić, T.Valčić 4, Duvnjak 4, Buntić 2, Horvat, Hrvatin 2, J.Valčić, Kopljar, Gojun

SLOVENIJA: Rezar, Barišić, L.Žvižej 6 (1), Mlakar 1, Gaić 8, Natek, Budišek 2, Zorman 3, Bilbija 3, Konečnik, Kozomara, Miklavčić 1, Prošt, M.Žvižej 5, Špiler 3

Hrvatska rukometna reprezentacija rezultatski uspješno je odradila posljednju pripremnu utakmicu uoči početka svjetskog prvenstva. Premda nije blistala Hrvatska je slavila protiv Slovenije 34:32. Međutim, rezultat je bio najmanje važan jer je izbornik Lino Červar tijekom utakmice iskušao nekoliko varijanti u obrani (5-1, 3-2-1, 4-2), ali i u napadu pruživši skoro svim igračima priliku. Od 26 igrača nisu nastupili treći vratar Pešić, te Ninčević, Horvat, Kopljar i Gojun.

Možda još i važnija vijesti od hrvatskog trijumfa je povratak Ivana Balića na parket. Nakon gotovo 100 dana stanke jedan od najboljih svjetskih rukometaša je ponovo zaigrao i to ukupno 30-tak minuta u koje je ugradio dva pogotka. Posljednji put Balić je igrao koncem listopada protiv njemačkog Lowena. Od tada je mirovao zbog ozljede leđa.

Premda je Slovenija u Split doputovala bitno oslabljena uspjela je solidno parirati hrvatskoj vrsti. Od glavnih igrača u Splitu su nastupili samo Uroš Zorman, te Luka Žvižej. Kako Slovenije neće biti na svjetskom prvenstvu izbornik Miro Požun je uigravao nešto mlađu reprezentaciju. Slovenci su bili opasan suparnik i bio je ovo dobar test za hrvatske rukometaše.

Slovenci su se odlično držali do same završnice prvog poluvremena kada je Hrvatska ubacila u višu brzinu i od minus jedan došla do plus pet. U nastavku utakmice imali smo i po šest pogodaka razlike, no opuštenom igrom u samoj završnici hrvatski rukometaši su dozvolili suparniku povratak u meč. Devet minuta prije kraja Slovenija je stigla na minus dva (28:28), a u 57 minuti u na minus jedan (31:30), no Hrvatska je ipak iščupala pobjedu.

Sa Slovencima smo do sada dobro prolazili na velikim natjecanjima. U šest susreta hrvatski rukometaši su upisali četiri pobjede, međutim pamtimo i dva neugodna poraza. Prvi u susretu za peto mjesto na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj zbog kojeg nismo otišli na OI u Sydney, te drugi u polufinalu EP-a 2004. godine u Ljubljani.

Utakmicu u Splitu je otvorila bivša rukometašica Dragica Palaversa, dok su se od suđenja oprostili Anto Josić i Siniša Rudić. Jedan od najboljih hrvatskih rukometnih sudačkih parova vodio je utakmicu prvih šest minuta, a potom su je do konca vodili Gubica i Milošević. (hina/metro-portal)

 

09.01.2009. 22:20:24
Novi komentar
nužno
nužno