« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Červar: Sa Slovenijom ne idemo na nož

Rukometni izbornik pred teškim je zadatkom nakon svađe s igračima, problema s Arenom i teretom domaćina SP-a.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Duganžić, CROPIX)
Više o

Lino Červar

,

hrvatski rukometaši

,

SP u rukometu

,

utakmica protiv Slovenije

,

prijateljska utakmica sa Slovencima

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar danas je izjavio kako u večerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u splitskoj dvorani Spaladium Arena pobjeda hrvatskih rukometaša nije imperativ, nego je najvažnije provjeriti igrače i reprezentaciju u cjelini te ukloniti nedostatke uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Južne Koreje koja se igra 16. siječnja.

"Mi želimo pobijediti Sloveniju, ali ovo je test utakmica i rezultat nam nije u prvom planu, a pobjeda nije imperativ," kazao je Červar dodavši kako se mora voditi računa da se protiv Slovenije nitko od igrača ne ozlijedi.

Prema ranijim najavama očekuje se da će izbornik Červar sa suradnicima nakon današnje utakmice odlučiti kojih će 16 igrača prijaviti za prvi dio Svjetskog prvenstva od 21 rukometaša koliko ih se nalazi na završnim pripremama u Splitu. Červar je objasnio kako će se tijekom SP-a moći kalkulirati s igračkim kadrom jer, prema pravilima natjecanja, nakon prvog dijela natjecanja moći će se, u slučaju potrebe, zamjeniti dva igrača, a u kasnijem dijelu natjecanja još dva.

Dodao je kako pravila omogućavaju da se za prvi dio natjecanja umjesto 16 prijavi 15 rukometaša, odnosno da se novog (šesnaestog) igrača angažira tijekom prvog dijela turnira kao zamjenu ako se netko od igrača eventualno ozlijedi. (hina/metro-portal)

09.01.2009. 14:52:50
Novi komentar
nužno
nužno