« Putovanja
objavljeno prije 14 godina
CNN:

Hrvatska među 4 najbolje gastronomske destinacije na svijetu

U svojem turističkom vodiču CNN navodi Hrvatsku kao jednu od četiri zemlje u kojima se najbolje jede

hrana jelo hrvatska
hrana jelo hrvatska (Shutterstock)
Više o

CNN

,

turizam

,

dalmacija

,

Hrvatska

,

facebook poke

,

presude generali

"Ako planirate putovanje života, zašto ne krenete na neko koje uključuje najbolju hranu koju ćete ikad jesti u životu?", navodi CNN u svom turističkom vodiču i nudi nekoliko odredišta, među njima i Hrvatsku, gdje turisti mogu uživati u vrhunskim kulinarskim specijalitetima.

Uz dalmatinsku obalu, CNN u četiri top destinacije ubraja i Andaluziju u Španjolskoj, Patagoniju u Čileu te francusku Burgundiju. Putovanje "Okus Hrvatske" od 12 dana stoji 4.000 dolara po osobi, navodi CNN i predlaže da se, jedreći uz hrvatsku obalu, obavezno kuša vino Plavac mali na Pelješcu, dagnje u Malom Stonu te divlje kapare na otoku Visu.

>> Top 10 destinacija za tulumarenje; Dalmacija treća

>> Dubrovnik među top 10 destinacija British Airwaysa

Večeri u vinskim podrumima Vlade Mihanovića, vinara koji će rado podijeliti sve tajne izrade domaće lozovače poseban su doživljaj, navodi CNN. Petodnevna tura po španjolskoj Andaluziji Amerikance će stajati oko 900 dolara po osobi, savjetuje im se kušanje kozica, sipe, lignji i desertnih vina, a ono što nikako ne smiju propustiti španjolska je večera u šest sljedova, stoji u turističkom vodiču CNN-a.

>> Hvar među top 10 najboljih neotkrivenih otoka

>> Hrvatska je Toskana od prije 50 godina

Za cijenu od 4.200 dolara može se četiri dana uživati u Čileu gdje, prema CNN-u, svakako treba iskusiti vožnju helikopterom od Atmosphere do obala jezera Trebol, južno od otoka Chiloe i tamo organizirati piknik čiji će sastavni dio biti lokalni specijaliteti poput janjetine s ražnja. Šestodnevni obilazak Burgundije stoji oko 3.200 dolara po osobi, pri čemu se ne smije propustiti posjet farmi iz 16. stoljeća, kao i uživanje u lokalnim kulinarskim delicijama od tjestenine i mesa te, dakako, čuvenim francuskim vinima, piše CNN u turističkom vodiču. (hina/metro-portal)

29.06.2010. 18:36:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Croatia Tour
    05.03.2011. 06:16
    Hrvatska to zasluzuje jer smo stvarno prekrasna zemlja
Novi komentar
nužno
nužno