« Putovanja
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
DIJELJENJE PRIJEVOZA

Hrvatska dijaspora već može povoljnije putovati kući

Za građane Hrvatske koji privremeno žive i rade u inozemstvu putovanja kući u posjet obitelji i prijateljima već sad mogu biti povoljnija, čak i bez angažmana i akcija lokalnih ili nacionalnih vlasti

Putujte jeftinije
Putujte jeftinije (BlaBlaCar)
Više o

prijevoz

,

dijeljenje prijevoza

,

BlaBlaCar

Velik broj njih, naime, već sad se spaja i putuje preko web stranice i aplikacije za dijeljenje prijevoza BlaBlaCar, koja povezuje vozače koji putuju nekamo i imaju slobodna mjesta u autu s onima koji trebaju prijevoz u istom smjeru kako bi putovali zajedno i podijelili troškove prijevoza. Mogućnost da se uštedi te povoljnije i češće putuje kući tako nije ograničena samo na one koji su iz jednog grada odselili u Dublin.

- S obzirom na sve brojniju dijasporu, primijetili smo da velik broj naših hrvatskih članova dijeli prijevoz prema gradovima u Njemačkoj i Austriji te da takva aktivnost stalno raste. Među osnovnim svrhama BlaBlaCara i jest povezati vozače i putnike koji su daleko od bližnjih i imaju potrebu često putovati. Mi služimo kao platforma za spajanje koja im omogućava da podijele troškove putovanja, putuju brže, udobnije i ugodnije, a zbog toga, u konačnici, mogu putovati češće - poručuju iz BlaBlaCara Hrvatska.

Nedavno su, kažu, napravili malo istraživanje među članovima koji dijele prijevoz prema drugim zemljama kako bi još bolje shvatili njihove potrebe. Najčešća relacija je ona između Zagreba i Munchena, a zahvaljujući dijeljenju prijevoza članovi BlaBlaCara uštede prosječno 70-80% na troškovima putovanja. Zahvaljujući uštedi otkad dijele prijevoz kući putuju čak dva do četiri puta mjesečno.

Dijeljenje prijevoza jednostavno je i sigurno - članovi ispunjavaju detaljne profile s imenom i prezimenom, svojom fotografijom te fotografijom automobila, a BlaBlaCar provjerava i potrvđuje podatke poput email adrese i broja telefona.

Vozači trebaju samo objaviti na kojoj relaciji i kada putuju te koliko imaju slobodnih mjesta. Putnici pretražuju ponuđene prijevoze i, nakon što pregledaju profil vozača te ocjene njegovih prijašnjih suputnika, jednostavno online rezerviraju svoje mjesto. Nakon toga putuju zajedno i dijele troškove prijevoza te se međusobno ocijenjuju, što je najbolji način na koji se stvara pouzdana zajednica putnika i vozača koji dijele prijevoz.

- Uz uštedu od 70 do 80% na troškovima, svako novo putovanje je novo iskustvo i dovodi do novih poznanstava. Ljudi s kojima putujem su dragi, razumljivi i sve se uspijemo dogovoriti - svjedoči Tin, član BlaBlaCara koji dijeli prijevoz od Munchena do Zagreba više od 18 mjeseci.

O BlaBlaCaru

BlaBlaCar je zajednica za dijeljenje duljih putovanja koja spaja vozače sa slobodnim mjestima u autu s ljudima koji putuju u istom smjeru. Svaki putnik plaća za svoje mjesto tako da zajedničkim putovanjem dijele troškove. Svakog mjeseca više od 3 milijuna članova na BlaBlaCaru podijele prijevoz na putovanju prosječno dugačkom 340 kilometara.

BlaBlaCar web i mobilne platforme su programirane da stvaraju sigurnu zajednicu koja se zasniva na povjerenju - u profilima članovi dijele informacije o sebi pa čak mogu naznačiti i koliko su razgovorljivi, od 'Bla' do 'BlaBlaBla', odakle dolazi i ime kompanije BlaBlaCar.

13.10.2016. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno