« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
kvalifikacije za SP 2010

Hrvatska deklasirala Bjelorusiju

Još jedna u nizu odlučujućih utakmica završena pobjedom Hrvatske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/CROPIX)
Više o

Bjelorusija Hrvatska

Dogodilo se upravo ono što su se svi nadali i priželjkivali, Hrvatska je pokazala kvalitetu i razvalila Bjelorusiju usred Minska. Oporavljeni Eduardo i Olić radili su nered u bjeloruskoj obrani, Hlebova pluća bila su nedostatno puna da ozbiljnije ugrozi Runjin gol i Hrvatska je pobijedila 3-1.

Olićev i Eduardov pritisak na zadnju liniju donosio je trajne probleme obrani Bjelorusa, a sjajno izveden korner Kranjčara završio je Olićevim golom glavom u 22. minuti. Eduardo je nekoliko puta gurnuo Olića u mrtve prilike, tako da ne bi bilo nepravedno da je prvo poluvrijeme završilo s par golova u mreži Ževnova.

Eduardo je sjajnu igru okrunio i povratničkim golom u 69. minuti, nakon što je na poluvremenu Bilić ostavio Križanca, do tada sjajnog, u svlačionici i uveo Rakitića, kako bi pojačao pritisak u sredini.

Bjelorusi su nakon proklizavanja Srne smanjili na 2-1, da bi već u slijedećem napadu Olić povisio na 3-1, što je pokopalo ambicije Bjelorusa. Već za tri tjedna Bjelorusija dolazi na Maksimir, i u slučaju da se ponovi pobjeda, Hrvatska ponovno ima velike šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Bjelorusija - Hrvatska 1-3 (Verhovcov 81/ Olić 22, 83, Eduardo 69)

Minsk, stadion Dinama

Sudac: Felix Byrch; pomoćnici: Thorsten Schiffner i Mark Borsch (svi Njemačka)

Bjelorusija (4-3-2-1): Ževnov - Omeljančuk, Verhovcov, Sosnovski, Jurjevič - Kalačev, Kulčij, Kaševski (od 54. Kovel) - Kutuzov, Hleb - Kornilenko (od 70. Rodionov).

Hrvatska (4-4-2): Runje - Ćorluka, Križanac (od 46. Rakitić), Šimunić, Pranjić - Srna, Modrić, Vukojević, Kranjčar (od 66. Mandžukić) - Eduardo (od 88. Jurić), Olić.

12.08.2009. 22:38:05
Novi komentar
nužno
nužno