« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
IVO SANADER:

Hrvatin je trebao reagirati na moju i Milanovićevu izjavu

Predsjednik Vrhovnog suda ocijenio je premijerove izjave o presudi Branimiru Glavašu neprimjerenima.

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

lokalni izbori

,

Branko Hrvatin

,

Vrhovni sud

,

presuda Glavašu

Premijer Ivo Sanader, reagirajući na priopćenje predsjednika Vrhovnoga suda Branka Hrvatina, rekao je kako misli da je Hrvatin zaboravio zašto je on reagirao, a "reagirao je na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je za hrvatsko pravosuđe i procese koji se vode kazao da se radi o sukobima unutar HDZ-a, što je smiješno".

Hrvatin je, dodao je premijer, trebao reagirati na izjavu Zorana Milanovića budući da je on i predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva. "Onda je trebao reagirati na obje izjave", ustvrdio je hrvatski premijer danas u Dubrovniku uoči potpisivanja ugovora o gradnji i početku radova na dionici Dubrovnik-Doli na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik.

Predsjednik Vrhovnoga suda Branko Hrvatin ocijenio je danas izjavu premijera Ive Sanadera o terminu donošenja presude Branimiru Glavašu i o njezinoj težini neprimjerenom, dodajući da je njome prijeđena granica koja se u odnosu prema sudstvu i njegovoj neovisnosti ne smije prijeći.

Predsjednik Vlade Sanader izjavio je u subotu, na novinarski upit o tome "kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je presuda Glavašu, odnosno njezina visina, rezultat HDZ-ovih unutarnjih obračuna", da se izvršna vlast nije upletala u sudski postupak vođen protiv Branimira Glavaša, ali sudstvo se, s obzirom na termin izricanja presude, izravno uključilo u izbornu kampanju.

Premijer Sanader danas je u Dubrovniku također rekao kako ga nitko ne može uvjeriti da je presuda jednom političaru osam dana prije izbora demokratski standard te da toga nema nigdje u svijetu.

Unatoč svemu, HDZ će pobijediti na lokalnim izborima, poručio je premijer. (hina/metro-portal)

11.05.2009. 15:23:36
Novi komentar
nužno
nužno