« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
KATASTROFA

Hrvati ne planiraju ići na godišnji odmor

Ovo je prva godina kada većina Hrvata uopće ne planira ići negdje na godišnji odmor

Hrvatsko more je nedostupno Hrvatima
Hrvatsko more je nedostupno Hrvatima (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

ljetovanje

,

Hrvati

Kriza je definitivno uzela svoj danak, pokazuje istraživanje Gfk o namjerama stanovnika Hrvatske da otputuju iz mjesta stanovanja na dulje od pet dana.

U odnosu na posljednjih 11 godina, u ovoj je godini najniži postotak hrvatskih građana koji namjeravaju barem jednom otputovati van svog mjesta boravka, a da putovanje ne traje manje od pet dana.

U periodu od 2002. do 2009. godine taj postotak varirao je za 2-3% i kretao se u okvirima od 58% do 61%. U godinama prije krize više je bilo hrvatskih građana koji su planirali negdje otići, u odnosu na one koji nisu imali namjeru otputovati na barem pet dana.

U zadnje tri godine (od 2010. do 2012) njihov odnos se izjednačio: bio je podjednak broj onih koji planiraju svoj odmor na nekom od putovanja i onih koji se neće odmarati van mjesta svog boravka u trajanju od barem pet dana.

Međutim, nakon 11 godina, po prvi puta je više onih koji će ostati u svojim kućama (52%), u odnosu na one koji planiraju negdje otići na barem pet dana (48%).

Od 48% koji planiraju otputovati, najviše je onih koji na odmor planiraju samo jednom tijekom ove godine - njih 31,3%, dva putovanja planira njih 10%, a tri i više 6,3%.  

12.03.2013. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno