« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
pad gledanosti

HRT smanjuje radnička prava i sve manje zarađuje od reklama

Prihodi od marketinga na javnoj televiziji pali su za 40%, a zaposlenici gube plaćeni prijevoz

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

HRT

,

Vanja Sutlić

,

pad prihoda HRT

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić održao je interni sastanak na kojem je zaposlenike HTV-a obavijestio o aneksu kolektivnog ugovora koji je potpisan sa sindikatima, a kojim se smanjuju neka radnička prava, piše Business.hr.

Jedno od radničkih prava koje je pojedinim zaposlenicima na Prisavlju uskraćeno jest pravo na plaćeni prijevoz te će zaposlenici koji svakodnevno putuju na posao iz drugih gradova dobivati znatno manje novca za putne troškove.

Odluka je donešena zbog nemogućnosti kontrole zaposlenika koji su lagali o mjestu svog prebivanja, pa su kao mjesto prebivališta navodili druge gradove, a sve kako bi dodatno zaradili od sredstava koje im je HRT plaćao za putne troškove.

Kako doznaje Business-hr, voditelj emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković upitao je Sutlića namjerava li podnijeti ostavku zbog katastrofalne situacije na javnoj televiziji (pad gledanosti i loše financijsko stanje), na što mu je Sutlić odgovorio kako je "jako ponosan" na način na koji obavlja svoj posao.

Dodao je kako vjeruje da će HTV biti najuspješnije javno poduzeće do kraja godine, kao i da o padu gledanosti ne treba pitati njega, nego "druge ljude" pri čemu je prije svega mislio na urednike.  

Na sastanku je bilo riječi i o tome kako financiranje javne televizije kroz pretplatu i dalje funkcionira, no problem predstavljaju oglašivači, pa su tako prihodi od marketinga pali za 40%.

12.10.2009. 14:08:58
Novi komentar
nužno
nužno