« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
Patricia Field

Hrabrost i stav su uvijek u modi

Crvenokosa stilistica modno je osmislila izgled slavne četvorke iz serije i filma ‘Seks i grad’

Fotografija vijesti
Više o

Seks i grad

,

Sarah Jessica Parker

,

Patricia Field

Kada lik iz serije kritičari proglase modnom ikonom današnjice, a žene diljem svijeta počnu kopirati njegov dnevni i večernji ‘outfit’, tada znate da iza toga mora stajati netko naprosto genijalan. Uvijek dobro odjevenu kolumnisticu Carrie iz popularne TV serije, a sada i filma ‘Seks i grad’ te njezine tri isto tako modno osviještene prijateljice Samanthu, Charlotte i Mirandu osmislila je, barem kad je riječ o odjeći i obući, Patricia Field.

Urbane kombinacije 

Otkačena crvenokosa dizajnerica priznaje kako su joj, otkad se prije četiri godine prestala emitirati popularna serija, jako nedostajale njezine ‘najdraže cure’ te je sada jako sretna jer ih je opet imala priliku urediti ‘kako Bog zapovijeda’. Rođena Njujorčanka već se dugo bavi modom, a široj javnosti postala je poznata kada je 1966. godine otvorila svoj prvi butik u Greenwich Villageu.

Djevojke u Americi ubrzo su doslovno poludjele za njezinim urbanim i lagano punkerskim kombinacijama koje na prvi pogled izgledaju nenosivo, ali kada ih jednom odjenete, ne možete ih skinuti sa sebe. No, prava revolucija nastala je kada je Patricia počela raditi na seriji ‘Seks i grad’.

Upravo je ona zaslužna za to što se Carrie zaljubila u neobične cipele Manola Blahnika i skupila hrabrosti otići u trgovinu  u haljini s maturalne zabave. ‘Sarah Jessica Parker je pravi primjer kako žena ne mora biti prirodno lijepa, da bi postala modnom ikonom. Iskreno, ona uopće nije seksi’.

Sarah nije prirodno seksepilnaSarah Jessica Parker pravi je primjer kako žena ne mora biti prirodno lijepa da bi postala modnom ikonom današnjice. Iskreno, Sarah uopće nije seksepilna. No, njezin odlučan stav i samouvjerenost učinili su je neodoljivom’, kaže Patricia Field.

 Ono si što nosiš

‘No, njezin odlučan stav i samouvjerenost učinili su je neodoljivom’, smatra Field. U filmu ‘Seks i grad’ koji se počeo prikazivati i u Hrvatskoj, pojavljuje se više od 1000 komada dizajnerskih krpica i nakit Tiffany vrijedan nekoliko milijuna dolara. ‘Moderna žena mora držati do sebe, što nikako ne znači da joj dosadni ravni kaputići i poslovni kostimi moraju biti imperativ.

Važno je zapamtiti kako je hrabrost jedina stvar koja je uvijek u trendu. Ono si što nosiš, zaključuje slavna stilistica koja također potpisuje kostimografiju za film ‘Vrag nosi Pradu’ i seriju ‘Ružna Betty’.

Piše: Pripremila: Iva Novak
08.06.2008. 22:22:02
Novi komentar
nužno
nužno