« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
zapadnjački trendovi

Hong Kong luduje za dijetom od 10 tisuća dolara

Iako je tvrtka koja nudi program mršavljenja obećala vratiti novac nezadovoljnim ženama, čine sve kako to ne bi učinili

(DeviantArt)
Više o

mršavljenje

,

Hong Kong dijeta

,

skupa dijeta

,

zapadnjački trendovi

Među ženama u Hong Kongu vlada prava prava pomama za novim dubioznim programom mršavljenja koji stoji nešto više od 10.000 američkih dolara, a mediji upozoravaju da im prijeti prevara.

Mnoge dobrostojeće stanovnice Hong Konga, ali i one plićeg džepa, unaprijed su uplatile pozamašne 'kapare' za program dijete. Organizatori su svim zainteresiranima poručili da će im vratiti novac, ukoliko osoba koja provodi dijetu uspije postići željenu težinu.

Žena čija je mjesečna plaća 1.290 dolara, uplatila je kaparu veću od 5.800 dolara, a nakon što je uspjela postići željenu težinu, izgubivši 13 i pol kilograma, zatražila je povrat novca, no iz agencije su joj odgovorili da joj ga ne namjeravaju vratiti, jer je prekršila odredbu iz potpisanog ugovora - nije prisustvovala svim predavanjima o nutricionizmu.

Nekim se ženama prijetilo, a neke su čak i fizički napadnute kad su pokušale poništiti potpisane ugovore. Oko tridesetak žena angažiralo je odvjetnika te namjerava tužiti tvrtku koja je sve organizirala. Opsjednutost izgledom u ovom bivšoj britanskoj koloniji u zadnjih nekoliko godina sve više dolazi do izražaja, a nutricionisti za to smatraju odgovornim radoholičarski i uglavnom 'sjedeći' način života te moderne zapadnjačke trendove brzih programa mršavljenja. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 10:18:25
Novi komentar
nužno
nužno