« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
COOL

Hoćemo li uskoro stvarno letjeti?

San o letenju uskoro bi mogao postati stvarnost, barem tako tvrdi kompanija JetPack

Hoćemo li uskoro letjeti?
Hoćemo li uskoro letjeti? (Screenshot YouTube)
Više o

Jetpack

,

letenje

Sjećate li se otvaranja Olimpijskih igara u Los Angelesu prilično daleke 1984.? Ako ste bili dovoljno veliki, znate na što mislimo - lika koji je doletio na stadion s jetpackom na leđima. Većini je to bilo jako cool i nadali su se da će i oni tako za koju godinicu ... no, nekako nisu.

Prošlo je više od trideset godina, a sada napokon izgleda da smo blizu ostvarenja letačkih snova, jer tvrtka JetPack tvrdi da će do 2019. imati komercijalni proizvod za svakodnevno letanje unaokolo ...

Kako bi dokazali da misle ozbiljno, vlasnik tvrtke i bivši pilot David Maymandemonstrirao je prije nekoliko dana kako izgleda ovakav let. Letio je na visini od 30 m iznad Londona, a let je trajao 4 minute. Također, u isto vrijeme njegova tvrtka je pokrenula i kampanju za prikupljanje sredstava na Seedrsu za razvoj letjelice.

Plan je prikupiti 300.000 funti (oko 2,55 milijuna kuna), te 2019. godine ponuditi letjelicu u redovnoj prodaji i to po cijeni od oko 1,7 milijuna kuna. Kompanija JetPack je i u pregovorima s američkom mornaricom, pa bi ova letjelica uz komercijalne letove mogla koristiti i u vojne svrhe.

Evo kako je izgledala demonstracija:

11.10.2016. 17:08:00
Novi komentar
nužno
nužno