« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
TKO JE NEARGUMENTIRAN?

Hloverka je zaprepaštena što HND podržava Anu Jelinić

U emisiji Dossier.hr neargumentirano su izrečene klevete, uvrede i neistine, tvrdi Novak Srzić i traži sud časti za Zdenka Duku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

HND

,

HTV

,

Hloverka Novak Srzić

,

Zdenko Duka

,

Ana Jelinić

,

Dossier HR

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić priopćila je danas kako ostaje pri ocjeni da je emisija Dossier.hr, zbog koje je smijenila urednicu Anu Jelinić, bila "teški urednički promašaj". Najavila je da će o potpori predsjednika HND-a suspendiranoj kolegici zatražiti očitovanje Novinarskoga suda časti, Vijeća za elektroničke medije i Programskoga vijeća HRT-a te o svemu obavijestiti Međunarodnu udrugu novinara.

Hloverka Novak-Srzić misli da je predsjednik HND-a Zdenko Duka bez ograde stao na stranu Ane Jelinić i njezina gosta koji je, kako kaže, cjelokupni državni vrh i najistaknutije članove oporbe proglasio mafijom.

"Neargumentirano, jednostrano, bez ijednoga konkretnog dokaza, poimenično prozivanje i blaćenje cjelokupnoga bivšeg i sadašnjeg državnog i pravosudnog vrha, sve do predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, u 'prime timeu' HTV-a, nikako se ne može poistovjetiti, kao što Duka kaže, 's poticanjem rasprave o ključnim društvenim temama kao što je korupcija, koja izjeda hrvatsko društvo'", navodi Hloverka Novak-Srzić.

Ističe da su u emisiji izrečene najobičnije klevete i uvrede na račun pojedinih naroda i vjerskih zajednica te da se urednica na taj očit primjer ksenofobije i vjerske nesnošljivosti uopće nije osvrnula.

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a tvrdi kako je iz transkripta emisije vidljivo da Duka govori neistinu kada tvrdi da se urednica emisije oprezno ograđivala od takvih izjava svojega gosta.

"Urednica sporne emisije ne da se nije ograđivala, već je, očito dobro upoznata sa sadržajem knjige svojega gosta, prva spominjala i 'nabacivala' imena, a njezin gost bi ih spremno nastavio klevetati i blatiti", navodi u priopćenju Hloverka Novak-Srzić.

Nakon smjene urednice Dossiera.hr HND je ocijenio da je to potez koji dodatno ruši ionako već teško narušeni ugled javne televizije te je zatražio da se Ana Jelinić vrati na mjesto urednice emisije. (hina/metro-portal)

17.11.2009. 16:31:56
Novi komentar
nužno
nužno