« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Hillary nije pomoglo ni 6,4 mil. dolara

Obama povećao vodstvo nakon Indiane i Sj. Karoline

Senatorica je dosad u kampanju uložila više od 12 milijuna dolara svog novca
Senatorica je dosad u kampanju uložila više od 12 milijuna dolara svog novca (AFP)
Više o

Hillary Clinton

,

Barack Obama

,

američki izbori

Senatorica Hillary Clinton u utorak je tijesno pobijedila Baracka Obamu na demokratskim predizborima u Indiani, dok je Obama odnio uvjerljivu pobjedu u Sjevernoj Karolini, čime je povećao vodstvo po broju delegata za stranačku konvenciju i, prema vlastitim se riječima približio osvajanju demokratske predsjedničke nominacije.

- Večeras nas dijeli manje od 200 delegata od toga da osiguramo demokratsku nominaciju za predsjednika Sjedinjenih Država - rekao je Obama pred razdraganim pristašama na skupu u Raleighu, u Sjevernoj Karolini.

Hillary Clinton odustaje 15. lipnja?Jedan visoki dužnosnik Demokratske stranke priznao je da će predsjednički kandidat demokrata biti poznat do 15. lipnja. Na pitanje hoće li Hillary odustati, kratko je odgovorio: Ona je razumna žena. 

Prema novim izračunima CNN-a, Obama ima 1823 delegata za konvenciju, a Clinton 1676, dok ih je za nominaciju potrebno 2025. Na preostalim predizborima odlučuje se o još 217 delegata.

Istovremeno, američke postaje javljaju da je Clinton svojoj kampanji u travnju posudila 6,4 milijuna dolara.

S tom je pozajmicom više nego udvostručen iznos vlastitih sredstava koje je Hillary Clinton dosad uložila u kampanju, nakon što je početkom godine sebi posudila pet milijuna dolara. (HINA) 

08.05.2008. 00:35:04
Novi komentar
nužno
nužno