« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Hillary: Ja sam Rocky Balboa

Senatorica je u usporedbi smetnula s uma da je boksača na kraju pobijedio crnac Apollo Creed

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Rocky Balboa

Kandidatkinja za demokratsku predsjedničku nominaciju Hillary Clinton nema namjeru napustiti ring u kojem se bori s crnačkim senatorom Barackom Obamom.

Dokazala je to i jučer kada je u žaru borbe svojim biračima poručila da neće odustati do samog kraja, usporedivši se s legendarnim boksačem Rockyjem Balboom. Usporedba s filmskim likom kojeg je utjelovio Sylvester Stallone nije slučajna. Hillary ju je izgovorila pred svojim biračima u  Philadelphiji gdje su snimani filmovi o boksaču.

- Ja dobro znam kako je to kada te nokautiraju. No, nikada nisam i neću ostati  na podu. Jer kada borba dođe do kraja, postaje jasno da Rocky i ja imamo puno toga sličnog - nikada se ne predajemo - rekla je Hillary.

Međutim, demokratska senatorica očito je zaboravila na sadržaj ovog filmskog serijala. Jer, u njezinoj usporedbi postoji jedna činjenica na koju nije računala, a na koju su je odmah upozorili mediji: Rocky Balboa okončao je svoju karijeru kada ga je u posljednjoj borbi ‘dotukao’ dugogodišnji suparnik, crnački boksač Apollo Creed.

Zanimljivo je i to da je Sylvester Stallone već odavno svoju potporu dao republikanskom predsjedničkom kandidatu Johnu McCainu. Hillaryna dosjetka također je dala dobar povod Timesovoj kolumnistici Hannah Strange, koja se poslužila njezinom logikom i pokušala pronaći filmske parnjake Obami i McCainu.

Tako bi se veteran Vijetnamskog rata John McCain, nacionalni heroj koji zbog batina koje je pretrpio kao ratni zarobljenik ne može podići ruke iznad glave, vrlo lako mogao pronaći u ulozi Ramba. Za Baracka Obamu bilo je nešto teže pronaći filmskog junaka s kojim bi se usporedio.

No, Obama se na kraju, smatra Timesova kolumnistica, može pronaći u liku Gabea Walkera kojeg je također glumio Stallone. Njegova snaga može se usporediti s govorničkim sposobnostima crnačkog senatora, piše Times. U svakom slučaju, sučeljavanje ova tri lika postaje sve zanimljivije. (MB) 

02.04.2008. 23:48:49
Novi komentar
nužno
nužno