« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
RIJEČI HVALE DRŽAVNE TAJNICE

Hillary Clinton: Hrvatska je lider u regiji

"Pozdravljamo napredak Hrvatske na putu prema EU-u i vodeću ulogu koju ima u regiji", rekla je Hillary Clinton uoči sastanka sa Vesnom pusić

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

Hrvatska

,

State Department

Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u srijedu u Washingtonu da je hrvatska lider u jugoistočnoj Europi i punopravna članica transatlanske zajednice s kojom će Sjedinjene Države zajednički raditi na rješavanju globalnih problema, javlja Hina. 

"Snažno podupiremo brojne reforme koje je Hrvatska poduzela kako bi postala punopravna članica transatlanske zajednice", rekla je Clinton uoči sastanka s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

"Pozdravljamo napredak Hrvatske na putu prema EU-u i vodeću ulogu koju ima u regiji", dodala je američka državna tajnica u zajedničkom obraćanju novinarima u State Departementu.

"Zajednički rad na rješavanju preostalih problema ostaje trajan izazov i zato vam želim dobrodošlicu u State departement", rekla je šefica američke diplomacije.

Ministrica Pusić je zahvalila SAD-u na stalnoj pomoći u izgradnji funkcionalne države i društva, rješavanju problema i potpori Hrvatskoj na putu prema Uniji.

"Pomagali ste nam od samog početka I nadam se da vidite rezultate te pomoći", istaknula je Pusić dodala da Hrvatska može doprinijeti stabilizaciji cijele regije, što je zajednički interes Zagreba i Washingtona.

21.03.2012. 22:03:10
Novi komentar
nužno
nužno