« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Hillary Clinton došla do kraja puta za Bijelu kuću

Vanity Fair za Hillaryin neuspjeh optužio Billa Clintona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Hillary Clinton

,

Barack Obama

,

američki izbori

,

Bijela kuća

Posljednjeg dana demokratskih predizbora u SAD-u, kad birači još glasuju u zapadnim državama Montani i Južnoj Dakoti, iz stožera kampanje Hillary Clinton najavljeno je, a potom opovrgnuto, da će senatorica po zatvaranju birališta priznati da je Barack Obama osvojio dovoljno delegata za predsjedničku nominaciju stranke.

Agencija Associated Press izvijestila je jučer, pozivajući se na neimenovane dužnosnike kampanje, kako će Clinton priznati da Obama ima dovoljno delegata za nominaciju, čime bi zapravo okončala svoj pokušaj da postane prva žena predsjednica SAD-a.

Bill Clinton: Purdum je ljigavacUgledni novinar Vanity Faira Todd Purdum, inače nekadašnji izvjestitelj New York Timesa iz Bijele kuće, prozvao je Billa Clintona za neuspjeh kampanje. Purdum smatra da je svemu kriv ‘Billov način života’. Bivši predsjednik primjedbu nije dobro primio i Purduma je nazvao ‘neiskrenim ljigavcem’. 

Hillary Clinton u svom govoru u New Yorku neće službeno objaviti prekid svoje kampanje, već će svojim pristašama obećati nastavak zauzimanja za pitanja kao što su opća zdravstvene skrb, poručili su dužnosnici njezina stožera. Za sve druge namjere i ciljeve, međutim, kampanja je gotova. Većina osoblja kampanje bit će oslobođena obveza i plaćena zaključno do 15. lipnja.

Terry McAuliffe, predsjednik kampanje bivše prve dame SAD-a, izjavio je za CNN nakon objave te vijesti AP-a da Hillary Clinton ‘apsolutno ne planira priznati poraz’. No, jedino što Hillary sada može jest čekati čudo.

Naime, Obami nedostaje 40-ak delegata za konvenciju da bi prešao prag od 2018 delegata  i automatski osigurao nominaciju. Najavljena mu je i velika podrška tzv. superdelegata, uključujući i 17 utjecajnih demokratskih senatora. (HINA) 

04.06.2008. 05:02:52
Novi komentar
nužno
nužno