« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
Što se dogodilo

Hilary Clinton objavljuje knjigu o izborima protiv Trumpa

Izbori za američkog predsjednika održani 2016. bili su bitka kakvu će svijet dugo pamtiti, a pobjedu je odnio Donald Trump, poduzetnik bez prijašnjeg iskustva u politici.

(Arhiva)

Prošle godine svijet je ostao u šoku nakon što je Donald Trump, poduzetnik bez iskustva u političkim vodama na izborima za predsjdnika SAD-a pobijedio državnu tajnicu Hillary Clinton.

Clinton se od tada odmaknula od svjetla refrektora i samo je tu i tamo prisutna na društvenim mrežama.

U knjizi koju je nazvala What happened? (Što se dogodilo?), Clinton će otkriti događanja i osobne detalje iz vremena turbulntne kampanje. Izdavač Simon & Schuster već je podijelio uvod iz knjige, koji glasi: "U prošlosti sam, iz razloga koje ne mogu objasniti, često osjećala kako u javnosti moram biti oprezna, kao da hodam po staklu. Sada ću taj oprez odbaciti."

Također su objavili i sažetak: "Napokon slobodna od ograničenja koje nameće kantidatura, Hillary će vas uvesti u napeto osobno iskustvo prve žene ikada nominirane za predsjednicu države od strane jedne velike stranke, u izborima koji će ostati zapamćeni kao puni svađa, seksizma, uspona i padova, filmskih prevrata, ruske intervencije i protivnika koji je prekršio sva pravila", piše izdavač o knjizi.

"Na ovim stranicama ona opisuje kakav je osjećaj natjecati se protiv Donalda Trumpa, piše o svojim pogreškama, o načinima na koji se nosila sa šokantnim i razarajućim gubitkom te o tome kako je pronašla snage da ponovno ustane."

Hillary Clinton već je objavila tri knjige, Teške odluke, Živa povijestHard Choices and It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us, a What Happened u američkim knjižarama očekuje se u rujnu ove godine.

 

Piše: Andrea Holi
04.08.2017. 15:47:00
Novi komentar
nužno
nužno