« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Hibridi su pouzdani, zašto?

Opće je prihvaćeno - što je više elektronike i pogonski sklop izvedbom kompleksniji, to je prije moguće da će nešto otkazati poslušnost i ostaviti vlasnika vozila na cjedilu

Sjajni su
Sjajni su (Arhiva)
Više o

hibridi

Njemački TÜV već godinama za redom postavlja Priusa kao najpouzdanijeg automobila u prometu, a mi konkretno znamo modele koji su odradili i više od 400.000 km. U čemu je tajna takve pouzdanosti hibrida?

Opće je prihvaćeno - što je više elektronike i pogonski sklop izvedbom kompleksniji, to je prije moguće da će nešto otkazati poslušnost i ostaviti vlasnika vozila na cjedilu.

Po tome bi hibridi zaista morali biti nepouzdani, jer dolaze s čak dva pogonska motora, više elektronike od električnog automobila, baterijom i generatorom. Zvuči kao nešto iz SF filmova!

Elektronika je uvijek bila boljka u automobilima i krivac za najčešće kvarove, no danas se koriste računalni softveri koji se nadograđuju kao vaši pametni telefoni ili računala, skidanjem potrebnih zakrpa i njihovim instaliranjem.

Stoga zaboravite na raskopavanje automobila kako bi se došlog do nekog releja! Softveri koji upravljaju radom hibridnog sustava dovedeni su do savršenstva tokom godina razvoja ovih vozila, a samo Toyota ima tradiciju dulju od 17 godina u stvaranju hibrida i njihovog sustava upravljanja.

Pročitajte više na portalu Automania.hr

15.08.2020. 15:00:00
Novi komentar
nužno
nužno