« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
Nova zvijezda

Hello Kitty snimila editorijal za Dior

U lipanjskom broju japanskog Voguea jedan od najpoznatijih likova iz crtića zasjao je u jesensko-zimskom izdanju što ga je kreirao John Galliano za poznatu modnu kuću

Fotografija vijesti
Više o

John Galliano

,

Hello Kitty

,

Vogue

Hello Kitty, popularni lik u Japanu i ostatku svijeta, za lipanjsko izdanje japanskog Voguea nosi kreacije Johna Galliana za Dior. Kittyin modni editorijal snimljen je za sezonu jesen/zima, a pozirala je s Gallianom, uživajući u shoppingu u Parizu. John Galliano nikad se nije libio napraviti nešto potpuno drukčije u modi. Njegova božićna čestitka za Dior 2007. tipičan je primjer kako može biti netipični kreator. Kada je objavljeno da će upravo on odjenuti Hello Kitty za japansko izdanje Voguea, činilo se to posve logičnim izborom. Hoće li još likova iz animiranih filmova biti angažirano za modne editorijale? S Gallianom je sve moguće. Ovo je prvi put u povijesti modne kuće Dior da lik iz crtića nosi cijelu njihovu kolekciju. Japanska animacija i njeni likovi imali su snažan utjecaj na svijet mode u posljednjih nekoliko sezona.

- Ljudi iz svijeta mode vrlo dobro znaju tko je Kitty i ne skrivaju svoje oduševljenje. Upravo zato je Vogue želio napraviti modni editorijal s Kitty kao zvijezdom - rekli su iz japanskog Voguea.
Tijekom njezina posjeta Parizu gdje je snimila editorijal, Kitty se susrela s brojnim slavnim osobama poput Cameron Diaz i Paris Hilton. Tako je Kitty postala prava zvijezda, a njena velika popularnost zaista je neupitna. Dovoljno je pogledati sobu popularne doktorice Meredith Grey iz serije ‘Uvod u anatomiju’ i bit će vam jasno koliko je Kitty ‘in’. Uostalom, puno žena ponosno pokazuje svoje donje rublje s kim drugim, nego s Hello Kitty.

PopularnostHello Kitty jedan je od najpoznatijih likova japanske tvrtke Sanrio. Nastala je 1974. godine i postala je pravi globalni zaštitni znak. Osim što je poznata kao lik iz crtića, Kitty je 1983. godine postala UNICEF-ov dječji ambasador u SAD-u. Brend je doživio vrhunac 90-ih godina kada je Mariah Carey počela nositi stvari s likom Hello Kitty. Mnoge slavne osobe doprinijele su popularnosti male mačkice. To su Britney Spears, Mariah Carey, Cameron Diaz, Heidi Klum, Steven Tyler, Christina Aguilera, Carmen Electra, Mandy Moore, Paris i Nicky Hilton.

Piše: Pripremila: Livia Čveljo
13.05.2008. 01:54:31
Novi komentar
nužno
nužno