« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GORDAN JANDROKOVIĆ:

HDZ u Zagrebu osniva odbor za gospodarstvo

Jandroković kaže da bi u odboru bili stručnjaci koji dobro poznaju gospodarstvo kako bi potaknuli razvoj grada i zaustavili nezaposlenost

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

gospodarstvo

,

nezaposlenost

,

Gordan Jandroković

,

zagrebački HDZ

,

Varšavska

,

odbor

Predsjednik Povjerenstva zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković najavio je danas novinarima skoro osnivanje odbora za gospodarstvo kako bi se prvo zaustavio porast nezaposlenosti i pronašla najbolja rješenja za oporavak i razvoj gospodarstva u Zagrebu.

U tom bi odboru, dodao je, bili poduzetnici, obrtnici, stručnjaci koji dobro poznaju gospodarstvo da bi konkretnim prijedlozima potaknuli gospodarski razvoj Zagreba.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković danas je u funkciji gradskog stranačkog čelnika to izjavio novinarima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je uoči Valentinova podijelio 800 ruža te licitarska srca Zagrepčankama i Zagrepčanima, a ujedno je to bio njegov prvi susret s građanima od kada je 18. siječnja preuzeo tu stranačku funkciju.

Istaknuo je kako mu je prvi zadatak obići stranačke organizacije, 17 područnih odbora, vidjeti kako funkcioniraju i napraviti promjene ako je to nužno. Najavio je jačanje stranačkih struktura, a zatim osnivanje odbora za gospodarstvo, promet, infrastrukturu. Paralelno s time izlazit će s projektima važnim za građane Zagreba, a to je u prvome redu gospodarstvo, vezano za problem broja nezaposlenih.

Na upit o prosvjedima u Varšavskoj ulici protiv gradnje ulaza u podzemnu garažu Hoto grupe, Jandroković je istaknuo da nikako ne može prihvatiti ponašanje SDP-a koji sada nastoji odgovornost prebaciti na druge.

"Što se nas tiče i gradonačelnik Milan Bandić, ali i većina u gradskoj skupštini jednako je odgovorna i neka sada ne prebacuju odgovornost na druge, nego neka riješe ovo pitanje u interesu građana Zagreba i poštujući zakon", poručio je Jandroković.

Istaknuo je da je važno poštivanje zakona i odluka koje su donesene na razini grada i države, ali isto tako i osluškivanje onoga što misle građani - a očito je, kazao je, da je velik broj građana protiv projekta "Cvjetni", rekao je Jandroković. (hina/metro-portal)

13.02.2010. 17:19:30
Novi komentar
nužno
nužno