« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OSLOBOĐENA PLATFORMA

Hakiran i Sony PlayStation 3

Američki haker koji je slavu stekao kao tinejdžer hakirajući Appleov iPhone, izjavio je za BBC kako je uspio hakirati i Sony PlayStation 3

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Sony

,

hakiranje

,

PlayStation 3

George Holz izjavio je kako će njegov potez, na koji je utrošio 5 tjedana rada, omogućiti ljudima da preko te konzole pokreću piratske igrice i kućne programe. Dodaje da još obrađuje neke detalje, no namjera mu je cijeli proces objaviti na internetu.

"PS3 je trebao biti otporan na hakerske napade, međutim ništa nije toliko otporno da se ne može hakirati. Sada s ovim sustavom mogu uraditi što god želim. To je kao da sam dobio novu moć, ali još ne znam kako je točno upotrebljavati", objasnio je Holz. 

Priznao je kako nije uspio hakirati cijeli sustav, uključujući zaštićenu memoriju, no smislo je metode kako da konzola funkcionira na način na koji želi. Tvrdi da mu je glavna motivacija bila znatiželja te "oslobađanje platforme". "Istini za volju, nikad nisam igrao PS3. Posjedujem jednu igricu, no nikad je nisam igrao", rekao je Holz.

Osim mogućnosti igranja piratskih igrica i pokretanja "sprženih" programa, pomoću ovog procesa korisnici će moći igrati i starije PS2 igrice nasvojim novim konzolama. Naime, posljednje verzije PS3 nemaju mogućnost pokretanja PS2 igara jer je Sony kontroverzno uklonio dio hardvera koji to omogućuje.

Iz Sonyja su javili kako istražuju ovaj slučaj te će se o svemu izjasniti kada prikupe dovoljno informacija.

25.01.2010. 20:10:18
Novi komentar
nužno
nužno