« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Hajduk od ponedjeljka u stečaju?

Splitski klub u velikim problemima zbog duga bivšem igraču Hrvoju Vukoviću

Bivši stoper Hajduka Hrvoje Vuković potražuje od ‘bijelih’ 2.178.000 kuna
Bivši stoper Hajduka Hrvoje Vuković potražuje od ‘bijelih’ 2.178.000 kuna (Getty Images)
Više o

Hajduk

,

stečaj

Hajduk je došao pred zid i ako do ponedjeljka ne isplati dug svom bivšem prvotimcu Hrvoju Vukoviću ovaj bi puta mogao definitivno otići u stečaj. Ovakav epilog čini se izvjesnim nakon što je u četvrtak zaključena rasprava na Trgovačkom sudu u Splitu pred kojim Vukovićev pravni zastupnik, odvjetnik Tomislav Krka inzistira na isplati dugovanja, a u protivnom traži stečaj, dok Hajduk, kojeg je zastupao odvjetnik Mate Peroš, nije dostavio dokaze da je platio dugovanja. Uz to Hajduku otegotnu okolnost predstavlja činjenica da Sudu nije dostavljen nijedan dokaz da je klub sposoban platiti milijunska dugovanja budući da mu je račun blokiran.

Stečajni sudac Jozo Ćaleta najavio je da će u ponedjeljak objaviti odluku kojom bi se trebao zaključiti ovaj maratonski sudski proces koji se već pretvorio u pravu sapunicu.

Blokiran računHajduk je prodao Darija Damjanovića i Hrgovića te bi od tih transfera trebao inkasirati oko milijun eura, što znači da ima novca za isplatu Vukovića. Međutim, taj će novac ‘leći’ na račun firme Hajduk-Sirio koji je klub otvorio zbog toga što je klupski račun u blokadi.Da podsjetimo, Hrvoje Vuković tuži Hajduk tražeći isplatu dugovanja u iznosu od 1.299.420,31 kunu uz pripadajuće kamate (ukupno 2.178.000 kuna). Tužba je podignuta još 30. listopada 2004. godine i otad visi kao mač nad glavom splitskog kluba.

Kao zadnji argument u korist tužitelja stigla je odluka Arbitražne komisije HNS od 5. studenoga 2007. u kojoj se potvrđuje Hajdukovo dugovanje prema Vukoviću.

Hajdukov odvjetnik Mate Peroš, koji do isteka otkaznog roka zastupa klub iako je povukao punomoć, tražio je još jednu odgodu ročišta, ali sudac Ćaleta nije imao sluha za njegovu molbu. Isto tako je odbijen prijedlog da se tužba prebaci pred Disciplinsku komisiju HNS-a koja bi u slučaju neisplate duga mogla zabraniti Hajduku da se natječe u Prvoj HNL.

Zaključeno je da Hajduk ne osporava dug, ali i da dosad nije isplatio sve obveze.
Hajduku ostaje zadnja šansa da do ponedjeljka plati dug i potvrdu dostavi stečajnom sucu Jozi Ćaleti jer drugog izlaza više nema. Ako Hajduk ne isplati Vukovića, mogao bi se naći u stečaju. (Alen Orlić/epeha) 

07.03.2008. 01:30:00
Novi komentar
nužno
nužno